• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

19.03.2024

23:58

Oglasila se ABA liga posle ulaska Dubaija!

profimedia

Košarka

Oglasila se ABA liga posle ulaska Dubaija!

Podeli vest

Košarkaški klub iz Dubaija i danas je zvanično postao član ABA lige, a sada se o njegovom ulasku oglasilo i regionalno takmičenje.

Predstavnici ABA lige prošle nedelje su održali prvi sastanak povodom ulaska u takimičenje ekipe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Ipak, odluka o tome prolongirana je do danas, kada je većina članova Jadranske lige dala "zeleno svetlo" za prijem Dubaija u ABA ligu, jedino je protiv bio Partizan, dok podgorička Budućnost nije prisustvovala sastanku. 

Posle završene skupštine čelnici ABA lige izdali su saopštenje i otkrili da će se klub iz Emirata najmanje tri sezone učestovati u Jadranskoj ligi. 

"Zasedanje, koje je počelo u Zagrebu 12. marta, nastavljeno je u utorak, a članovi su većinom glasova doneli odluku da prihvate ponudu Dubaija za učešće u ABA ligi najmanje tri sezone, počevši od 2024/25.", stoji u saopštenju regionalnog takmičenja. 

 

 

Takođe, navodi se da su se članovi Društva usaglasili oko toga da nastave razgovore o konačnoj formi ugovora o partnerstvu.

"Članovi Društva su doneli i niz zaključaka i smernica, koji će obezbediti dalji rast i razvoj svih takmičenja pod okriljem ABA lige, jačanje brenda i stvaranje čvrstih temelja za rast finansijskih prihoda i sponzora", istaknuto je u saopštenju ABA lige. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija