• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Žarić

20.03.2024

07:13

Prezire ABA ligu, a tek novi potez! Grozno i degutantno! 100 godina košarke u Srbiji košta kao jedna Dubaija!

Starsportphoto©

Košarka

Prezire ABA ligu, a tek novi potez! Grozno i degutantno! 100 godina košarke u Srbiji košta kao jedna Dubaija!

Podeli vest

Košarkaški klub Dubai igraće od naredne sezone u ABA ligi, odlučeno je na sednici Skupštine regionalnog takmičenja u Zagrebu.

Dubai je, naime, na sednici Skupštine ABA lige prvobitnu ponudu od 1,5 miliona podigao na 2,5 miliona dolara za prvu sezonu u regionalnom takmičenju, a za ulazak ovog kluba u regionalno takmičenje glasalo devet klubova, jedan je bio uzdržan, dok je Partizan bio protiv.

Crno-beli su se odmah oglasili saopštenjem u kome su istakli da je ulazak Dubaija u takmičenje apsurd jer je taj klub prvo primljen u ligu, da bi mu tek naknadno bilo traženo mesto u istoj.

Dubai bi trebalo u naredne tri sezone da igra u ABA ligi uz mogućnost produženja saradnje.

Jedan od onih koji je izričito protiv je i legendarni košarkaš Partizana, danas direktor Beogradske arene Goran Grbović.

- Ne znam šta znači to za ABA ligu osim novčane stimulacije. Što se tiče košarke, besmisleno je, eto, ne vidim smisao poentu, ako oni brane tezu da je ono u početku i Makabi igrao ABA ligu, to je nešto drugo, ovo je novoosnovani klub, i mislim da je to dugoročno samo igračka nekog bogatog čoveka, koji je rešio da kupi klub svom unuku, bratancu, ili, tako nešto. Ako imaju u planu da razvijaju košarku, kao fudbal, u vidu ovog cirkusa i kupovanja najboljih igrača, NBA im to neće dozvoliti, to razvodnjavanje. NBA je jako bogata struktura. To je cirkus. A, oni u Dubaiju ne mogu da razviju košarku sledećih 100 godina - kaže Grbović za Informer.

Foto: Starsportphoto©

 

Legenda srpske košarke pita se kakve naš sport pod obručima ima vajde od svega?

- Ja bih razumeo da su pitali FIBA kao veliku mrežu, mnogo veću nego što je Evroliga, koja je mrežica. Ovo što se tiče ABA lige, koju ja inače prezirem. Da li će ulazak Dubaija znači da će pregovarati i o tome da Dubai sutra, prekosutra ima dva kluba, dva vlasnika, ti deliš neka sredstva pre početka takmičenja, taj novac će ti se vratiti za osam, deset, 15 godina. Rezime, kakve mi vajde imamo od toga, kakve vajde ima naša košarka. Oni bi možda da kupe Lebrona, da bi ga prikazivali kao neku cirkusku atrakciju, kako, zašto, gde?! Ponavljam, to im NBA nikad neće dozvoliti. Integritet, integritet i na kraju renome. Šta mi, bre, imamo od toga?! Ako je to novac, pa mi smo dotakli dno dna. Grozno i degutantno je sve to.

Foto: F4Belgrade

 

Direktor Beogradske arene pominje KLS, a sve vidi kao znak nemoći.

- Možda je Dubai obećao da će da plaća put do tamo, ovo, ono, možda i kupanje na plaži, pa to je onda promocija, kakvu već ima Dubai i to je valjda dovoljno. Mi treba da promovišemo našu zemlju kroz finaliste, kroz rad neki, našu školu, metodologiju. To možemo samo ako imamo jaku ligu a to je KLS. Krka - Dubai, ej, pa oni će posle jednog putovanja da bankrotiraju i ajd zdravo. I odmah i liga postane neregularna, kao što se u prošlosti već jedanput dogodilo. Primorska iz Kopra, sećate se. ABA liga na veštačkim aparatima i dalje daje nešto do Evrolige, ali to će se promeniti baš zbog ovakvih stvari. Priča se o nekim ponudama za tri fajnal fora u Abu Dabiju, samo neka mi neko kaže kako će Makabi recimo da igra u Abu Dabiju. kako će Makabi da putuje u Dubai. Da se vratim na ABA ligu, ovo što je urađeno je samo znak nemoći. A možemo i ovako: 100 godina košarke u Srbiji košta kao jedna godina Dubaija u igri pod obručima. Blago rečeno to baš vređa, nipodaštava ceo naš trud, sve ono što smo stvarali vek unazad - zaključuje Goran Grbović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija