• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. Ilić

26.03.2024

13:43

Mačvan za Informer: Ne mogu da razumem otkaze reprezentaciji!

informer.rs

Košarka

Mačvan za Informer: Ne mogu da razumem otkaze reprezentaciji!

Podeli vest

Žao mi je, ali otkaze igrača reprezentaciji Srbije ne mogu da razumem, poručio je za Informer Milan Mačvan (34)!

Proslavljeni košarkaš je iz dresa prešao u odelo, a poziciju krilnog centra zamenio je funkcijom zamenika gradonačelnika grada Šapca. Pored toga, i dalje pomno prati zbivanja pod obručima, pogotovo reprezentacije Srbije, čiji je bio redovni član tokom igračke karijere.

Foto: informer.rs

Milan Mačvan

Selektor Svetislav Pešić ispred sebe ima veliki izazov u vidu Olimpijskih igara, a glavno pitanje koje se nameće je u kom će sastavu "orlovi" otputovati u Pariz. Čitava nacija željno iščekuje saopštenje Nikole Jokića da li će izaći na parket sa sunarodnicima, kao i Vasilija Micića, koji je proteklo Svetsko prvenstvo propustio zbog povrede. Poznato je samo da Nemanja Nedović definitivno neće igrati, a Mačvan priznaje da nema razumevanja za igrače koji ne žele da nose dres svoje zemlje.

- Žao mi je kada čujem da igrači daju otkaze reprezentaciji. To nikako ne mogu da razumem! Zna se šta su opravdani razlozi koji mogu da spreče igrača da se ne odazove pozivu selektora. Ali, i sada imamo reprezentaciju za velika dela i moramo da se pokažemo - počeo je nekadašnji košarkaš razgovor za naš list.

Foto: informer.rs

Mačvan u gradu Šapcu

Nastupajući za "orlove", momak rodom iz Vukovara je osvojio zlato na Univerzijadi 2009, srebro na Olimpijskim igrama 2016 i dve srebrne medalje na Evropskim prvenstvima 2009. i 2017.

Prilikom kontinentalne smotre 2017, u finalu je naš tim savladala Slovenija, a taj poraz Mačvan ističe kao najteži u karijeri. Ipak, i pored toga, podvlači da je presrećan svime što je ostvario na parketu.

Ta utakmica mi je teško pala. To je nešto što ću pamtiti, a to zlato nam je nedostajalo u riznici trofeja. Rani profesionalizam, povrede koje su se desile, četiri operacije...Profesionalni sport je postao gladijatorstvo, dobar si koliko ti je dobra poslednja utakmica, nemaš pravo da posustaneš, nema praštanja niti opuštanja. Zato smatram da treba imati meru. Ne žalim ni za čim, sve bih isto uradio. Dete koje je krenulo iz srušenog Vukovara, ostvarilo je svoje snove - objasnio je nekadašnji igrač Partizana.

Foto: informer.rs

Mačvan na parketu Hale sportova "Zorka"

Danas se posvetio porodičnom poslu i politici. Njegovi koreni su iz Mačve, a roditelji mu od 2010. žive nedaleko od Šapca, pa je u blizini i on, kaže, pronašao svoju oazu mira.
Poželeo je da se odmori od košarke, pa živi sa suprugom i tri ćerkice.
Biznis je usmerio na poljoprivredu. Porodica ima zasade lešnika, a odnedavno je u
politici i predsednik Gradskog odbora SNS i zamenik gradonačelnika.

- To je nov izazov za mene, a voleo bih da Šabac kao grad sporta iznedri neke nove
šampione koji će biti uzori mladima da se u što većem broju uključe u sport
- zaključuje Mačvan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija