• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.01.2023

08:10

MEMFIS DIŠE JOKIĆEVOM DENVERU ZA VRAT! Grizlisi PREGAZILI Sanse! Kralj Džejms JUNAK u derbiju začelja! (VIDEO)

Tanjug

NBA

MEMFIS DIŠE JOKIĆEVOM DENVERU ZA VRAT! Grizlisi PREGAZILI Sanse! Kralj Džejms JUNAK u derbiju začelja! (VIDEO)

Podeli vest

Memfis je ubedljivo savladao Finiks Sanse rezultatom 136:106, nastavivši poteru za Grumenjem

Grizlisi su protiv povredama desetkovanog rivala stigli do jubilarne desete pobede u nizu i nastavili borbu sa Denver Nagetsima za prvo mesto na Zapadu.

U sledećem meču, protiv Klivlend Kavalirsa, imaju šansu da izjednače rekord franšize sa 11 uzastopnih pobeda, postavljen prošle sezone.

Memfis su predvodili Dža Morent sa 29 i Dezmond Bejn sa 28 poena, dok je Džaren Džekson dodao 18 uz čak 6 blokada.

Grizlisi su imali takav luksuz da u poslednjoj četvrtini na klupi ostanu Morent i Dilon Bruks, jer su imali i 36 poena prednosti.

Memfis je postigao najmanje 130 poena treću uzastopnu utakmicu, čime je izjednačen rekord franšize, takođe postavljen prošle sezone.

Sanse, koji su i dalje bez Krisa Pola i Devina Bukera, predvodili su Mikal Bridžis sa 21 i Deandre Ejton sa 18 poena.

Finiks je doživeo deveti poraz u poslednjih deset utakmica pa je pao na 21-24.

Lejkersi su ugostili Hjuston, jedan od retkih timova koji su u goroj formi od njih. Lebron i ekipa su to iskoristili i slavili rezultatom 140:132.

Sastav iz Los Anđelesa je na taj način prekinuo negativnu seriju od tri poraza, dok su Rakete upisale i 11. neuspeh u nizu. U poslednjih mesec dana, od 15. decembra, Hjuston je slavio samo jednom, to protiv Čikaga, a onda zaređao 16 poraza!

Kralj Džejms je bio raspoložen za igru, gurao je Jezerdžije do trijumfa ubacivši 48 poena, a nije bio daleko od tripl-dabla, jer je imao i osam skokova i devet asistencija. Najveća pomoć mu je bio Rasel Vestbruk, koji se zaustavio na 24 poena.

Kod Raketa briljirao je Turčin Alperen Šengun, dvadesetogodišnji košarkaš je pružio je fantastičnu partiju postigavši 33 koša, uz 15 skokova i šest asistencija. Ipak, nije imao podršku saigrača da bi Hjuston u Los Anđelesu konačno trijumfovao.

REZULTATI:

Memfis - Finiks 136:106

/Morant 29 - Bridžis 21/

Šarlot – Boston 118:130

/Bol 25 – Tejtum 51/

Milvoki - Indijana 132:119

/Holidej 35 - Tarner 30/

Vašington - Golden Stejt 118:127

/Porzingis 32 - Kari 41/

Klivlend – Nju Orleans 113:103

/Garland 30 – Mekolum 25/

Njujork – Toronto 121:123 (110:110)

/Baret 32 - Van Flit 33/

Atlanta – Majami 121:113

/Marej 28 - Batler 34/

Minesota – Juta 125:126

/Edvards 29 - Klarkson 21/

LA Lejkers - Hjuston 140:132

/Džejms 48 - Šengun 33/


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15