• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.03.2023

07:19

GASOLOV DRES POD SVODOVIMA "KRIPTO ARENE! Španac u suzama, setio se Kobija... (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

GASOLOV DRES POD SVODOVIMA "KRIPTO ARENE! Španac u suzama, setio se Kobija... (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Los Anđeles Lejkersi povukli su dres sa brojem 16, koji je nosio Pau Gasol.

Španac je u penziji od 2021. godine, a sada je njegov dres sa brojem 16 je podignut pod svodove "Kripto arene" i više neće biti u upotrebi.

Sve je upriličeno uoči početka meča Lejkersa i Memfisa (112:103), dva Pauova bivša kluba. Gasol je 2001. došao u NBA ligu, do 2008. je nosio dres Grizlija, a od 2008. do 2014. dres Lejkersa. Potom je bio i u Čikagu, San Antoniju i Milvokiju. Rasplakao se Pau Gasol tokom ceremonije.

Foto: Tanjug/AP

 

- Mislim da sam učinio sve što sam mogao da ga zaista uživam, ali večeras sve ovo zaista prevazilazi svaki san ili očekivanje koje sam imao - rekao je Gasol pre utakmice dok je nosio po jedan šampionski prsten na svakoj ruci.

Foto: Tanjug/AP

 

Španac je 12. igrač u istoriji kluba iz Los Anđelesa čiji je dres podignut pod svod i čiji se broj neće više koristiti. Tu je pored, između ostalih, dva dresa koja je nosio Kobi Brajant.

- To toliko znači, a očigledno sa Kobijem gore, samo dodaje nešto značajno i snažno, tužno i srećno, bolno i radosno. Mnogo je toga - rekao je Gasol, a suze su same krenule.

Foto: Tanjug/AP

 

- Mnogo mi nedostaje. Ne mogu ništa drugo da učinim do da budem tu uz njegovu porodicu. Tako se nosim sa svim- rekao je Pau.

 

.

NBA LIGA

Utorak

Detroit – Vašington 117:119

Orlando – Milvoki 123:134

Minesota – Filadelfija 94:117

Njujork – Šarlot 105:112

Hjuston – Bruklin  96:118

Oklahoma – Golden Stejt  137:128

Dalas – Juta  120:116

LA Lejkers - Memfis 112:103

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija