• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2023

10:19

LJUDINA NIKOLA JOKIĆ! Amerikanci frapirani! Embid je prozivao Srbija, a onda je usledio odgovor! (VIDEO)

Tanjug/ap

NBA

LJUDINA NIKOLA JOKIĆ! Amerikanci frapirani! Embid je prozivao Srbija, a onda je usledio odgovor! (VIDEO)

Podeli vest

As Denvera Nikola Jokića još jednom je pokazao da je veliki sportista i čovek! Vodio je svoj tim do pobede protiv Filadelfije (116:111), a potom pričao o velikom rivalu, Džoelu Embidu.

Centar Filadelfije Džoel Embid zbog povrede nije igrao za Filu, pa se našao na udaru navijača u Koloradu. Pre nekoliko dana je prozivao Srbina, ali izgleda nije smeo da mu izađe na megdan.

Posle pobede Denvera Jokić je prokomentarisao zašto Embid nije igrao. Očitao je svima lekciju, nije dozvolio da ga isprovociraju! Sipao je komplimente na račun velikog rivala, koji ga je pre nekoliko dana pecnuo.

- Nisam baš razmišljao o tome da li će igrati ili ne, to ne menja moj pristup. Mislim da je Embid  sjajan igrač. Ostaće upamćen kao jedan od najboljih igrača u ligi. Embid je zver, toliko je talentovan. Može da šutira trojke, utiče na igru na razne načine, a dobar je defanzivac. Daje 35 poena po meču, to dovoljno govori, falio im je Harden, a uvek ide lopta Džoelu. Mislim da im je bilo jako teško da igraju, ali su igrali dobro do treće četvrtine, pa imali dobar period u četvrtoj - rekao je Jokić posle meča i začudio Amerikance, koji su očekivali da će uvući našeg košarkaša u prljavu igru i žestoko uzvratiti rivalu.

 

 

 

Nije na odmet da podsetimo šta je Embid pričao pre meča u Koloradu i kako je pecnuo Jokića sa kojim vodi bitku za MVP trofej, dok američka javnost u prvi plan gura centra File.

- Ako pričamo o poslednje tri sezone kada sam ja bio kandidat, prvo su mi rekli da nisam igrao dovoljno. Prošle godine sam igrao dovoljno, bio najobolji poenter, ali očigledno je Nikola zaslužio nagradu. Ali opet bio je MVP kao šesti na Zapadu. Opet ove godine sam najbolji poenter, dobar u defanzivi… Trebalo bi da budem u najboljoj defanzivnoj petorci. Ne zanima me, ali svake godine je nešto - kaže Džoel Embid za Atletik.

Za oko 30 minuta na parketu ostvario je Jokić tripl-dabl, 105. od dolaska u NBA - 25 poena, 17 skokova i 12 asistencija. Postao je tek treći košarkaš u istoriji NBA koji je u 10+ utakmica u sezoni zabeležio najmanje 20 poena, 15 skokova i 10 asistencija. Pre njega su to uradili jedino još Vilt Čemberlejn i Oskar Robertson.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija