• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.03.2023

06:24

JOKIĆ GAZI SVE PRED SOBOM! Naljutili su ga, pa je razbucao i Filadelfiju! Embid je zbog ovoga pobegao!  (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

JOKIĆ GAZI SVE PRED SOBOM! Naljutili su ga, pa je razbucao i Filadelfiju! Embid je zbog ovoga pobegao! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Nikola Jokić je novom maestralnom partijom vodio Denver Nagetse do pobede protiv Filadelfije - 116:111.

Džoel Embid, glavni konkurent srpskog centra za novu MVP titulu, nije izašao na crtu Nikoli Jokiću, zbog, kako je rečeno, povrede lista. Tako je poslednji put igrao protiv Jokića u Denveru još 2019. godine. Kuka kako je bolji od Jokića, mada sada deluje da je pobegao od asa Nagetsa... Jasno je i zašto!

U svakom slučaju, u ovoj priči je Embid najmanje bitan. Srpski reprezentativac bio je ubedljivo najbolji pojedinac na terenu. Za oko 30 minuta na parketu ostvario novi tripl-dabl, 105. od dolaska u NBA - 25 poena, 17 skokova i 12 asistencija. Zameraju Jokiću da "nabija" statistiku, da igra za sebe, pokušavaju da ge ispovociraju. Ali, samo su uspeli da ga naljute, pa je posle Milvokija, razbio i Filadelfiju i ućutkao kritičare.

 

 

Postao je tek treći košarkaš u istoriji NBA koji je u 10+ utakmica u sezoni zabeležio najmanje 20 poena, 15 skokova i 10 asistencija. Pre njega su to uradili jedino još Vilt Čemberlejn i Oskar Robertson.

 


Marej je pomogao Jokiću sa 19 poena, uz sedam asistencija, Brus Braun je dodao 18, a Majkl Porter Džunior 15. Kod Filadelfije je najbolji bio Tajris Maksi sa 29, dok su po 16 dodali Tobijas Haris i Pol Rid.

Foto: Tanjug/AP

 

Što se meča tiče, Nagetsi su bolje otvorili utakmicu i poveli 23:13. Ali, i pored boljeg starta domaćina, Siksersi su do poluvremena, iako nisu posebno briljirali, došli na "-4". Međutim, nije to dugo potrajalo, Denver je početkom drugog poluvremena napravio seriju 22:2, Jokić i ostatak društva razbijali su goste, pa je tim iz Kolarada tokom treće deonice imao i "+21" poen. Delovalo je da će utakmicu rutinski privesti kraju, ali su malo zakomplikovali završnicu. Dopustili su u poslednjim minutima utakmice ekipi Filadelfije da napravi seriju i priđe na 112:107. Ipak, nije bilo vremena za preokret, Nagetsi su odbili napad gostiju i upisali novi trijumf.

 

 

NBA LIGA

Utorak

Detroit – Milvoki 117:126

Indijana – Dalas 104:127

Njujork – Hjuston 137:115

Juta – Finiks 103:117

Denver – Filadelfija 116:111

Portland – Nju Orleans 90:124

Sakramento – Minesota 115:119

Los Anđeles Klipers – Čikago 124:112

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17