• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.05.2023

14:56

U SUSRET FINALU ZAPADA! Jesu li Lejkersi spremili večeras lek za JOKIĆA? Da li nas čeka LEBRONOVSKA partija?!

USA Today

NBA

U SUSRET FINALU ZAPADA! Jesu li Lejkersi spremili večeras lek za JOKIĆA? Da li nas čeka LEBRONOVSKA partija?!

Podeli vest

Večeras od 02.30 očekuje nas treća utakmica između Los Anđeles Lejkersa i Denver Nagetsa, a glavna pitanja su da li domaći "jezeraši" imaju leka za Nikolu Jokića i da li će Lebron Džejms odigrati jednu "svoju" partiju.

Tim našeg Nikole Jokića ima prednost od dve utakmice, ali se serija sada seli u Kaliforniju u nekada čuveni "Stejpls centar", sada poznatiji kao "Kripto arena". 

Lejkersi, koji su otpisani još pre nego što je doigravanje počelo, delom i zbog činjenice da su mesto u plej-ofu tražili preko mini turnira kakav je plej-in, početak ovog finala zapadne konferencije dočekali su kao favoriti!

Foto: Tanjug/AP

 

Silno osporavani Denver, viđen je kao pobednik samo protiv "mršave" Minesote, a svaka naredna utakmica sa jakim Finiksom, praćena je uz očekivanja "evo sad će Finiks da preokene, sad će rešiti seriju"... To se nije desilo.

Nagetsi su mašinerija koja neumoljivo grabi napred, a predvodi ih, naravno, Nikola Jokić koji u ovogodišnjem izdanju plej-ofa postao nezaustavljiva sila. Kada neko u istorijskim statističkim kolonama uza sebe ima samo igrača mitskog nivoa kakav je Vilt Čemberlejn, jasno vam je da je reč o monstruoznim brojkama.

Posle prve utakmice finala zapada, Denver je slavio, a Jokić je zabeležio 34 poena, 21 skokova i 14 asistencija. Trener "El-Eja" Darvin Hem je umirivao gledaoce širom sveta izjavom da će sada znati kako da se adaptiraju na Nikolinu igru. Drugu partiju visoki Somborac je ubacio 23 poena, 17 skokova i 12 asistencija.

Foto: reuters

Nezaustavljiv

Do sada je već i Džek Nikolson iz prvog reda tribina shvatio da odbrane od plesa Somborca nema, još kad na to dodate Džamala Mareja koji se "zapalio" u poslednjoj deonici druge utakmice i tako praktično doneo pobedu "grumenju" . 

- Oni koji prate moju igru, znaju da mi malo treba da uđem u ritam. Ja sam strelac, ovo je moj posao. Mislim da bi bilo još lakše da sam ušao u utakmicu sa nekoliko pogodaka, ovako sam se malo kasnije priključio - samouvereno je rekao Marej nakon 37 poena, od kojih je 23 stiglo u četvrtoj četvrtini.

Srpski reprezentativac hvalio je svog beka i priznao da je upravo Kanađanin obezbedio pobedu u neizvesnoj završnici.

- Marej je bio neverovatan i pobedio nam je utakmicu uprkos teškom početku utamice. Njegova energija je bila neverovatna, igrao je 42 minuta, a nije stajao - rekao je Jokić.

Foto: Tanjug/AP

Od njega mnogo zavisi

Nada poslednja umire, naročito kada u svojim redovima imate po mnogima najboljeg košarkaša svih vremena koji do sada to nije bio. Treba napomenuti da je "kralj" Džejms u poznim igračkim godinama (38), ali se uprkos tome od njega iščekuje jedna "lebronovska" utakmica na kojoj stavlja ekipu, sa sve stručnim štabom i klupom, na svoja leđa i grabi napred kao u sezoni 2008-2009 kada je "dograbio" do finala istoka u kojoj je poražen od Orlando Medžika sa dosta skromnom ekipom oko sebe.

Foto: EPA

Džejms u finalu istoka 2009.

Malo je reći da se do sada mučio naročito u šutu za tri poena. Izvan linije 7,25 u poslednjoj četvrtini svojih utakmica šutira svega jedan od 19, a taj tričavi jedan pogodak se dogodio u prvoj rundi protiv Memfis Grizlisa! 

Poznati analitičar Stiven Ej Smit apelovao je na Lebrona da svima pokaže svoje atletske sposobnosti i prestane sa šutiranjem trojki.

- Pokaži Denveru svoje mišiće! Iskoristi svaku priliku da ih upotrebiš! Prestani da šutiraš trojke, molim te - rekao je Smit.

Mišića ne manjka, ali može biti prepreka i povreda koju je Džejms zadobio u drugoj utakmici kada je izvrnuo zglob tokom treće četvrtine kada je stao na nogu Erona Gordona. 

- Naravno da ću igrati, Nagetsi su još uvek tu. Malo bola u zglobu me neće sprečiti. Sada se vraćamo kući, ali to ne menja činjenicu da smo priterani uza zid. Tako ćemo i igrati. Kao očajnici koji se bore - saopštio je Džejms nakon druge utakmice.

Nadamo se megdanu sa obe potpuno zdrave ekipe, ali "starac" Lebron ne mora da nas podseća o

kakvom se igraču radi. Barem ne sada...

Foto: Tanjug/AP

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija