• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.06.2023

15:51

NEMOGUĆA MISIJA! GRIN ODUŠEVLJEN, POREDI NIKOLU SA STEFOM: Jokić će uvek pronaći rešenje, ne možete da ga sačuvate!

Tanjug/AP

NBA

NEMOGUĆA MISIJA! GRIN ODUŠEVLJEN, POREDI NIKOLU SA STEFOM: Jokić će uvek pronaći rešenje, ne možete da ga sačuvate!

Podeli vest

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin nastavio je da hvali Nikolu Jokića i njegovu partiju u finalu NBA lige.

Nikola Jokić je imao debi iz snova na najvećoj pozornici američke košarke. Stigao je u prvo finale isporučio tripl-dabl, 27 poena, deset skokova i 14 asistenija.

Mnogi analitičari, bivši i sadašnji igrači širom sveta udružili su se u hvalospevima o asu iz Sombora i njegovoj ekipi.

Foto: Starsportphoto

Drejmond Grin oduševljen srpskim asom

Jedan od "aktuelnih" protivnika Nikole Jokića, Drejmond Grin koji, pre svega važi za odličnog odbrambenog igrača, imao je moćnu poruku za protivnike koji dobiju zadatak da sačuvaju "džokera".

Trener Majamija, Erik Spolstra pokušao je drugačijim pristupom. Prvo su igrači imali zadatak da Jokiću ne dozvole da uopšte primi loptu na niskom postu, da bi posle odbranu promenili u zonu.

Tom promenom, iskusni strateg "vreline" želeo je da primora Nagetse na više i brže kruženje lopte, to jest, da se smanji vreme tokom kojeg je lopta u rukama srpskog reprezentativca.

- Mislim da pored Stefa Karija, nema težeg igrača za čuvanje zonskom odbranom od Nikole Jokića u ligi. Stef će vas ugasiti šutevima, a Džoker će uvek naći rešenje, ima ludački osećaj, može da šutira ili ubaci flouter. Zonska odbrana je dobro rešenje kada Denver ne pogađa šuteve. U prvoj utakmici ona je završavala posao do određene mere, ali kada sve stane, Nagetsi mogu samo da ubace loptu Jokiću u reketu. Odbrana odmah mora da reaguje, inače će Nikola sigurno pogoditi. Ukoliko se odbrana skupi oko njega ili previše preuzme, svi znamo da će on napraviti pravi potez - rekao je Grin. 

Foto: ap photo

Stef Kari i Nikola Jokić

Savete je delio i bivši košarkaš Memfisa, Sakramenta i San Antonija, Rudi Gej.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija