• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.11.2023

06:44

Na današnji dan: Svet je prvi put video Kobija! Postao je najmlađi debitant, a rekordi se teško mogu izbrojati

profimedia

NBA

Na današnji dan: Svet je prvi put video Kobija! Postao je najmlađi debitant, a rekordi se teško mogu izbrojati

Podeli vest

Na današnji dan 1996. godine legendarni Kobi Brajant postao je najmlađi debitant u istoriji NBA lige.

Košarkaška legenda Kobi Brajant 3. novembra 1996. godine odigrao je svoj prvi NBA meč protiv Minesote.

Brajant je te godien draftovan kao 13. pik od strane Šarlot Hornetsa, ali odmah je draftovan Los Anđeles Lejkerse u zamenu za našeg Vladu Divca.

Pravac iz srednje škole, Brajant je stigao u najjaču ligu na svetu gde je ostavio dubok trag kao jedan od najboljih košarkaša svih vremena.

Foto: profimedia

 

 

On je postao najmlađi debitant u istoriji lige sa 18 godina, dva meseca  i 11 dana.u pobedi svog tima  nad Minesotom rezultatom 91:85.

U svojoj dugoj karijeri pet puta je bio NBA šampion, dva puta je bio najkorisniji igrač plej-ofa, čak 18 puta je učestvovao na ol-star utakmici, a 2008. godine je bio MVP NBA lige.

Sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država dva puta je osvojio Olimpijske igre (2008 i 2012).

Tragično je izgubio život 26. januara 2020. godine kada se srušio helikopter u kojem je pored njega bila i njegova ćerka Điana koja je takođe poginula.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija