• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2023

10:20

Selektor Francuske ljut što reprezentativac nema minute u NBA!

AP/Photo

NBA

Selektor Francuske ljut što reprezentativac nema minute u NBA!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske, Vensan Kole izrazio je nezadovoljstvo manjkom minuta koje njegov igrač, Evan Furnije dobija u Njujork Niksima.

Furnije je među košarkašima koji će predvoditi Francuze na Olimpijskim Igrama u Parizu iduće godine. 

Selektor ove zemlje, Vensan Kole savetuje NBA igrača da bi morao pronaći drugu sredinu u kojoj će njegove sposobnosti biti iskorišćene i izrazio zabrinutost da bi sjajni šuter mogao doći na najveću sportsku smotru sa premalo odigranih utakmica u ovoj godini.

Foto: Reuters

Kole sa reprezentativcima Francuske

- Želeo bih da promeni sredinu kako bi ponovo mogao da se nađe na parketu. Nažalost, nismo mi ti koji odlučujemo, komplikovano je. Ne ide mu na ruku jak ugovor koji ima zato što on sprečava mnoge zainteresovane da ga angažuju. Biće nezgodno ukoliko se bude našao na Olimpijskim igrama bez mnogo minuta provedenih na parketu - rekao je Kole za francuski "RMC sport".

Furnije je od 2021 član Njujork Niksa, ali mu je minutaža svake sezone smanjivana. Proteklog leta, Francuz se našao u direktnom sukobu sa trenerom Tomom Tibodoom zbog manjka prostora u njegovim rotacijama. Ne samo da protest nije urodio plodom, već je i dodatno otežao Furnijeu položaj, pošto je ove sezone odigrao samo 16 minuta u ubedljivom trijumfu nad Vašingtonom od 120-99.

Igrao je četiri utakmice u NBA predsezoni i prosečno je beležio deset poena, ali jednostavno ne odgovara sistemu koji neguje Tom Tibodo u "velikoj jabuci". 

Foto: AP/Photo

Tom Tibodo

Prethodno je u NBA ligi branio boje Denver Nagetsa, Orlando Medžika i Boston Seltiksa, a da li će pronaći još neki angažman u Sjedinjenim Američkim Državama ili mu predstoji povratak u Evropu, ostaje da se vidi....

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija