• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.12.2023

13:55

Počela prljava kampanja protiv Nikole Jokića!

Tanjug/AP

NBA

Počela prljava kampanja protiv Nikole Jokića!

Podeli vest

"Viša sila" se umešala kako bi sprečila da Nikola Jokić, centar Denver Nagetsa, bude ponovo proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Najbolji igrač NBA isključen je zbog prigovora u utakmici protiv Čikago Bulsa (114:106), drugi put u poslednje tri nedelje, a skinuli su ga i sa prvog mesta  favorita za MVP nagradu. Počela je prljava kampanja protiv Somborca, smeta im dominacija Srbina, pa ga niskim udarcima sabotiraju. 

Nema isti tretman kod sudija kao ostale NBA zvezde, nije to tajna, dovoljno je pogledati njegove ruke, jer posle svake utakmice zaradi novu modricu i ožiljak. Arbitri se uglavnom prave slepi, a naš as nije mogao ovog puta da se kontroliše. Nije mogao da ćuti, pa je pred kraj prvog poluvremena protiv Čikaga isključen zbog prigovora. Posle duela sa Nikolom Vučevićem Somborac je smatrao da je nad njim načinjen faul, koji nije sviran. Dobacio je nešto sudiji, a onda je bez upozorenja isključen, kako sad tvrde sudije zbog neprimerenog rečnika.

 

Foto: profimedia

 

 

Jokića nisu mogli da ućutkaju, mada nije želeo da rizikuje novu kaznu zbog sudija.

- To je što je. Srećan sam što nismo igrali ovu utakmicu u Srbiji. Bilo bi zabavno videti kako bi se ovo završilo. Neki ljudi mogu da kažu šta god žele, ali, nekad se to što sam rekao ne kažnjava ni tehničkom greškom. Prešao sam granicu, ali moje reči ne prelaze liniju. Volim svoj novac tako da neću komentarisati suđenje -  iskren je bio Nikola.

Ovo je drugo isključenje za Jokića na 24 utakmice ove sezone, prethodno je toliko puta isključen na 288 utakmica u razmaku od 2019. do 2023. godine.  Sudije su napravile skandal i 21. novembra protiv Detroita. Tada je morao ranije u svlačionicu zbog dve tehničke greške, takođe zbog prigovora pred kraj prvog poluvremena. Pošto sudija nije svirao faul srpski centar je žestoko krenuo u pravcu arbitra po objašnjene, ali je zaradio drugu tehničku grešku. Sabotiraju ga na svakom koraku. Više nije prvi favorit za MVP nagradu, smenio ga je na tronu Džoel Embid iz Filadelfije, koji je prošle sezone "oteo" nagradu Somborcu. Sad sve rade da ponove isti scenario. Neko bi pomislio da je sve ovo slučajnost, ali malo je verovatno. U toku je mislija "okončati dominaciju Srbina".

 

Foto: profimedia

 

 

Ne sumnjamo da će uslediti novi udarci s leđa, ali Nikola je navikao. Prava hajka povela se tokom prošle sezene kako se Nikola ne bi domogao MVP trofeja u prvo delu sezone i uspeli su, ali on se revanširao pa je postao MVP finala i šampion NBA lige. Već početkom ove sezone mnogi su se javljali i izvinjavali Srbinu, jer neosnovanih kritika na račun njegove igre i što nisu verovali da je zaslužio prestižno zvanje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija