• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.12.2023

05:47

Čudno veče Jokića! Denver samleo Dončićev Dalas, džabe ubacio 38 poena! (VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

Čudno veče Jokića! Denver samleo Dončićev Dalas, džabe ubacio 38 poena! (VIDEO)

Podeli vest

Balkanski okršaj pripao je Nikoli Jokiću! Košarkaši Denver Nagetsa ubedljivo su na svom terenu savladali Dalas Maverikse 130:104, pa je Luka Dončić morao da čestita Srbinu.

Svi su jedva čekali okrškaj Srbina i Slovenca u NBA, ali Jokić nije bio preterano raspoložen, dok je Slovenac "sipao", ali džabe.

Nikola Jokić je dobar deo meča presedeo na klupi, kako bi se odmorio, pa je utakmicu završio sa, za njega izuzetno skromnih osam poena, devet skokova i sedam asistencija. Najefikasniji u timu Nagetsa bio je Džamal Marej sa 22 poena, Aron Gordon je ubacio 21, Reži Džekson 18. S druge strane, Luka Dončić je utakmicu završio sa 38 poena, a imao je i 11 skokova i osam asistencija, Dante Egzum, bivši bek Partizana, ubacio je 11 poena.

 

 

 

 

Jokić je u ovom meču potpuno bio u službi tima, poentiranje ga nije zanimalo, pa je do sredine treće četvrtine imao šest poena. S druge strane, Denver je dominirao, posle 68:59 na poluvremenu, ubacili su u šestu brzinu puleni trenera Majka Melouna, dok su pred poslednju četvrtinu imali 18 poena viška, vodili su 98:80. 

Sredinom poslednje deonice Denver je vodio 126:92, pa je bilo jasno ko će iz ovog meča izaći kao pobednik. Nikola Jokić celu poslednju četvrtinu presedeo na klupi, nije bilo potrebe da se vraća na parket i umara. Na kraju velikih 26 razlike za Denver.

 

 

 

 

 

Pored Nikole Jokića i Bogdan Bogdanović je trebalo da bude na parketu u noći između ponedeljka i utorka, ali je zbog povrede zgloba ostao van tima. Srpski reprezentativac se muči sa upalom zgloba,  proverio je stanje pre početka meča, ali ipak nije mogao da pomogne ekipi.

Atlanta je i bez Srbina dobila  meč protiv Detroita - 130:124. Trej Jang je vodio tim do pobede sa 31 poenom i 15 asistencija, a dabl-dabl učinak imao je i Klint Kapela sa 17 poena i 15 skokova. Na drugoj strani fantastičan je bio Kejd Kaningem sa 43 poena.

 

NBA LIGA

Ponedeljak

Filadelfija - Čikago 104:108

Indijana - LA Klipers 127:151

Klivlend - Hjuston 135:130 (122:122)

Atlanta - Detroit 130:124

Majami - Minesota 108:112

Toronto - Šarlot 114:99

Oklahoma - Memfis 116:97

Juta - Bruklin  125:108

 

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi
Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje u krivičnom postupku protiv bračnog para Kecmanović, Vladimira i Miljane, čiji je sin Kosta 3. maja prošle godine ubio devet učenka i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a odmah potom biće održano i pripremno ročište u parničnom postupku koji je pokrenuo dečak koji je ranjen u masakru.

21.05.2024

08:25

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija