• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

26.02.2024

05:39

Čovek je doktooor! Jokić je tripl-dabl mašina! Istorija, uradio je što niko nije! (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP Photo

NBA

Čovek je doktooor! Jokić je tripl-dabl mašina! Istorija, uradio je što niko nije! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Denvera upisali su treću pobedu u nizu pošto su savladali Golden Stejt 119:103, dok je Nikola Jokić u MVP modu.

Posle Vašingtona i Portlanda, pali su i Voriorsi. Navijači su videli još jednu doktorsku partiju Srbina. Centar Nagetsa meč je završio sa novim tripl- dablom, imao je 36 poena, 16 skokova i isto toliko asistencija. Opet je ispisao NBA istoriju. Ovo je našem asu 139. tripl- dabl u karijeri, pa je pretekao Lebrona Džejmsa na četvrtom mestu večne liste.

Sad su ispred njega Medžik Džonson (168), Oskar Robertson (189) i Rasel Vestbruk (210). Potrebno mu je još 15 da bi stigao legendarnog asa Lejkersa Medžika Džonsona, a kako igra možda i on "padne" do kraja sezone. Takođe, ovo je Jokićev 123. tripl-dabl učinak u ligaškom delu NBA lige, a 18. ove sezone.

 

 

 

 

 

To nije sve. Naš centar je opet uradio što niko nije u NBA ligi.  Sa 36 poena, 16 skokova i isto toliko asistencija, uz četiri ukradene lopte postao je prvi igrač u istoriji NBA lige koji je ostvario takav učinak.  Pored toga sa 32 poena, 16 skokova i 16 asistencija, Jokić je drugi na listi košarkaša kojima je za rukom pošlo da na jednoj utakmici imaju 30+ poena, 15+ skokova i 15+ asistencija. Srbin sada ima tri takve partijem, dok je legendarni Vilt Čemberlen ostao na dve. Oskar Robertson je sa 11 neprikosnoven.

 

 

 

 

 

 

Foto: Tanjug/AP Photo

Nikola Jokić

 

Što se tiče ostalih igrača, Srbinu su pomogli Džamal Marej sa 27 poena,  Aron Gordon je dodao 17, Kaldvel - Poup 13 poena. S druge strane, kod Voriorsa je bio od ostalih bio  Klej Tompson, koji je ubacio 23 poena, Stef Kari je utakmicu završio sa 20, Džonatan Kaminga je imao poen manje, a Endru Vigins je dao 14, dok je Drejmond Grin postigao samo sedam.

Nagetsima je ovo treća vezana pobeda i na Zapadu je samo trenutno Minesota sa jednom pobedom više i dva poraza manje ispred njih, pa će biti borba za lidersko mesto. Ali, ako Nikola nastavi sa majstorskim izdanjima ne sumnjamo da će ga se domoći. 

 

 

 

NBA LIGA

 

Nedelja

Filadelfija – Milvoki 98:119

Indijana – Dalas 133:111

Ponedeljak

Vašington – Klivlend 105:114

Atlanta – Orlando 109:92

Golden Stejt – Denver 103:119

Hjuston – Oklahoma 110:123

Nju Orleans – Čikago 106:114

Juta – San Antonio

Portland – Šarlot 

Los Anđeles Klipers – Sakramento 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija