• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

24.03.2024

06:46

Tristan Vukčević debitovao za Vašington!

Starsportphoto

NBA

Tristan Vukčević debitovao za Vašington!

Podeli vest

Košarkaši Vašington Vizardsa savladali su na svom terenu Toronto Reptorse 112:109, a debitovao je u NBA ligi srpski košarkaš Tristan Vukčević.

Bivši košarkaš crno-belih je  ispunio dečački san i zaigrao u najjačoj košarkaškoj ligi na planeti. Na parketu je proveo tri minuta i zabeleži jedan skok.

Mladi srpski košarkaš je sa Vizardsima potpisao ugovor do kraja sezone vredan 2.424.892 dolara bruto, a na kraju sezone  klub će odlučiti da li će ga zadržati ili ne. Vizardsi su izabrali srpskog  krilnog centra kao 42. pika na draftu još prošle godine, ali je on ostao u Partizanu da se razvija. Međutim, nedavno su  21-godišnji košarkaš pridružio ekipi iz Vašingtona, a crno-beli su od transfera zaradili 600.000 dolara, baš kao i bivši tim krilnog centra, Real Madrid.

 

 

 

Imali su košarkaši Toronta čak i dvocifrenu prednost, ali su Vizardsi ipak preokrenuli i na kraju  pobedili sa 112:109. Reptorsi se nalaze u najgoroj formi ove sezone i upisali su već deseti poraz u nizu, dok je Vizardsima ovo tek 13 pobeda u sezoni, a druga uzastopna.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Avdija sa 22 poena i 13 skokova, dok je 18 poena uz 12 asistencija dodao Pol. Na drugoj strani je Trent Džunior postigao 31 poen.

 

 

U ostalim mečevima, košarkaši Bostona slavili su protiv ekipe Čikaga 124:113. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Tejtum sa 26 poena, a tri manje je dodao Horford. Za Bulse je Derozan ubacio 28 poena.

Košarkaši Hjustona pregazili su ekipu Jute rezultatom 147:119, a Roketse je predvodio Grin sa 41 poenom, do je na drugoj strani Kolins postigao 25 poena. Košarkaši Finiksa ubedljivo su pobedili ekipu San Antonija - 131:106. U pobedičkoj ekipi istakao se Buker sa 32 poena, dok je Durent postigao 25. Sparse je na drugoj strani predvodio Džonson sa 14 poena.

 

 

 

NBA LIGA

Nedelja

Orlando - Sakramento 107 - 109

Atlanta - Šarlot 132 - 91

Čikago - Boston 113 - 124

Hjuston - Juta 147 - 119

San Antonio - Finiks 106 - 131

Vašington - Toronto 112 - 109

Denver - Portland 114:111

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31