• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

05.04.2024

06:35

Katastrofa Denvera! Maestralni Jokić promašio trojku za pobedu Nagetsa (VIDEO)

tanjug/ap

NBA

Katastrofa Denvera! Maestralni Jokić promašio trojku za pobedu Nagetsa (VIDEO)

Podeli vest

Nova maestralna partija Nikole Jokića nije bila dovoljna Denveru da slavi protiv Los Anđeles Klipersa - 102:100.

Nagetsi su kiksnuli posle dve vezane pobede, a srpski centar je još jednom potvrdio zašto će mu pripasti novo MVP priznanje. Upisao je novi tripl-dabl, mada bi ga sigurno menjao za pobedu Denvera.

Ubacio je Klipersima 36 poena, uz 17 skokova i 10 asistencija. Imao je naš as šansu da donese trijumf Nagetsima, ali je malo pre zvuka sirene promašio trojku za pobedu. 

 

 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

Gordon je u redovima Denvera ubacio 18 poena, Porter  14, dok je na drugoj strani najbolji bio Pol Džordž sa 28, Harden je dodao 20, a Zubac 14 poena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

Furiozan početak utakmice doneo je Nagetsima prednost od čak 17 poena tokom prve četvrtine (25:8). Ali, nisu Klipersi samo nemo posmatrali šta se dešava na parketu, polako su topili minus pa su pred početak drugog kvartala prišli na 31:20, a potom preokrenuli rezultat na 39:37 u nastavku utakmice, dok su pred odmor imali zalihu od četiri poena  - 53:49.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

Klipersi su diktirali tempo, čuvali vođstvo koje je u jednom momentu bilo i 13 poena (70:57). Ali, Negetsi su im disali za vratom. Nisu su predavali Jokić i društvo, prišli su na jednocifren minus pred poslednju deonicu, ali nikako nisu mogli da zadaju poslednji udarac i preokrenu meč. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

Foto: tanjug/ap

 

 

 


Klipersi su u sedmom minutu utakmice imali 11 poena prednosti, ali ništa tada nije bilo gotovo, usledio je dramatičan finiš. Samo četiri minuta kasnije Nagetsi su prišli na minus dva - 94:92. Onda je Pol Džordž pogodio sa linije za slobodna bacanja, pa je poentirao i Ivica Zubac i odveo Kliperse na 98:94. Potom je Nikola Jokić stupio na scenu, sa penala doveo svoj tim samo na minus jedan - 98:97 na minut i 46 sekundi do kraja utakmice. Denver je u triler završnici morao da se bori i sa sudijama. Trener  Meloun je ušao u klinč sa arbitrima. Zubac je napravio očigledan faul nad Porterom pri šutu za tri i ništa nije dosuđeno. Meloun je uleteo na teren i izvređao sudije, pa je ekspresno isključen. 

 

 

 

Nakon što je ekipa iz Los Anđelesa opet pobegla na pet poena prednosti, opet je Jokić bio u fokusu, ovog puta je ubacio trojku 56 sekundi pre kraja meča za 102:100, ali je nažalost  jedan sekund pre kraja promašio trojku preko ruke za pobedu, pa nije bilo promene rezultata i Klipersi su trijumfovali - 102:100.

Denver sad ima utakmicu i poraz više od Minesote, koja je prva na tabeli Zapada, a slede mu mečevi protiv Atlante, Jute, Vulvsa, Sparsa i Memfisa do kraja.

 

NBA LIGA

Petak

Dalas - Atlanta 109:95
Majami - Filadelfija 105:109
Njujork - Sakramento 120:109
Hjuston - Golden Stejt 110:133
L.A. Klipers - Denver 102:100

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija