• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

15.04.2024

12:25

Amerikanci ovo još nisu videli! Jokić uradio što niko nikad nije

Tanjug

NBA

Amerikanci ovo još nisu videli! Jokić uradio što niko nikad nije

Podeli vest

Čekamo da NBA liga zvanično potvrdi da je Nikola Jokića treći put MVP u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a Srbin je na kraju prvog dela sezone opet ušao u istoriju. Postao je prvi igrač u istoriji koji je uspeo da ligaški deo sezone završi u Top 10 u četiri najvažnije statističke kategorije.

Brojke najboljeg košarkaša Denvera posle prvog dela sezone su neverovatne. Nagetsi su pred plej-of drugi na Zapadu, u poslednjem meču su savladali Memfis (126:111). Naš centar je odigrao 79 utakmica i najbolji je pojedinac regularnog dela sezone.

Postao je prvi igrač u istoriji koji je uspeo da ligaški deo sezone završi u Top 10 u četiri najvažnije statističke kategorije. Nikola je sa 708 proigravanja drugi najbolji asistent lige, ima  976 uhvaćenih lopti i po tome je treći najbolji skakač, sa 2,085 ubačenih poena peti je na listi najboljih strelaca, dok je sa 108 oduzetih lopti osmi najbolji kradljivac lige. 
 

 

 

 

Jokić je bio blizu tripl-dabl proseka sa 26,4 poena, 12,4 skokova i devet asistencija po meču, uz 1,4 ukradenih lopti, brojke koje raduju sve navijače Nagetsa pred plej-of. Denver u nastavku borbe za odbranu titule čeka pobednika plej-in duela između Los Anđeles Lejkersa i Nju Orleans Pelikansa. Našeg asa ne zanima mnogo ime narednog rivala, želi da se odmori, uživa sa porodicom, a potom spremi sa ekipom za plej-of.

- Mislim da je svaki tim na Zapadu zaista dobar. Stvarno nije ni važno. Ono što je potrebno je da se mi koncentrišemo na sebe. Čak i u životu pokušavate da se isključivo koncentrišete na sebe, ne na sve ostale - kazao je srpski centar.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija