• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

18.04.2024

14:31

Francuzi raskrinkali Embida: Molio si Makrona da igraš za nas, pa pogazio reč! Čeka ga pakao u Parizu!

Tanjug/AP

NBA

Francuzi raskrinkali Embida: Molio si Makrona da igraš za nas, pa pogazio reč! Čeka ga pakao u Parizu!

Podeli vest

Francuzi žestoko udarili na Džoela Embida (30)! Poznata medijska kuća "RMC" (Radio Monte Karlo) objavila je zvanično pismo koje je košarkaš Filadelfije svojevremeno poslao predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, u kojem se vidi da je aktuelni MVP NBA lige praktično molio lidera države da igra za njihov nacionalni tim!

Embid je to pismo na Makronovu adresu poslao još 2021. godine, gde je zahtevao pasoš Francuske, a obavezao se da će u budućnosti igrati za košarkašku reprezentaciju te zemlje. Malo je reći da je veliki rival našeg Nikole Jokića datu reč pogazio, pošto je juče zvanično saopšten sastav američkog drim-tima za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Na tom spisku jedno od 12 imena upravo je Embid, koji je na taj način i zvanično izneverio Francuze. Mada, mnogo ranije bilo je poznato da će izabrati američki nacionalni tim.

Ipak, mediji u zemlji domaćina Olimpijskih igara preko ove izdaje nisu mogli da prođu. Pomenuti "RMC" došao je u posed pisma koje je Embid pre tri godine poslao na adresu predsednika Emanuela Makrona, gde košarkaš praktično preklinje državnog lidera da mu da pasoš. Taj dokument dobio je godinu dana kasnije, ali u međuvremenu rođeni Kamerunac je promenio odluku, izdao Francuze i izabrao reprezentaciju SAD.

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid

 

"Gospodine predsedniče, znam za Vaše interesovanje za košarku, generalno za čitav sport u Francuskoj. Ne pišem Vam da diskutujemo o NBA sezoni, već je razlog što pišem Francuska. Iako sam veliki deo mladosti proveo u SAD i Francuskoj, ja sam Kamerunac. Rođen sam 1994. godine u Jaundeu, Kamerun će ostati uvek deo mog identiteta, ali drugi deo je francuski", počeo je Embid izlaganje.

Potom je nastavio da ima veliki broj rodbine u Francuskoj, kao i da mu je velika želja da igra za "trikolore".

"Posle razgovora sa ljudima iz Košarkaškog saveza Francuske, doneo sam odluku. Voleo bih da načinim korake da dobijem francusko državljanstvo, pa da kasnije igram za "trikolore". Ne želim da igram ni za jednu drugu reprezentaciju. Nikada nisam igrao ni za koga drugog, bila bi mi čast da budem deo Francuske na Olimpijskim igrama 2024. godine", pisao je Embid u dokumentu koji je objavio "RMC".

Nema sumnje da će nakon ovoga iskusnom centru navijači u Francuskoj prirediti paklen doček, pošto je nakon ovakvih reči, na kraju ipak izabrao da igra za Amere.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15