• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2023

17:36

Hrvat pljuvao Novaka: Divim mu se, ali nikada neće prići Federerovoj veličini!

EPAIMAGES

Novak Đoković

Hrvat pljuvao Novaka: Divim mu se, ali nikada neće prići Federerovoj veličini!

Podeli vest

Nekadašnji hrvatski teniser i bivši trener Rodžera Federera, Ivan Ljubičić, prokomentarisao je tenisku GOAT trku.

Brojke jasno kažu da je Novak Đoković najveći teniser svih vremena. Ima srpski teniser sve veću podršku i među stručnjacima, ali postoji druga strana medalje, odnosno, oni koji nikada neće prihvatiti to da Srbija ima najboljeg svih vremena. 

Jedan od njih je i Ivan Ljubičić. Bivši hrvatski teniser i nekadašanji trener Rodžera Federera ponovo je komentarisao GOAT trku, ovoga puta u razgovoru sa švajcarskim novinarom Simonom Grafom. Povod je, naravno, bi poraz Novaka Đokovića u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza. 

- Ko je najbolji u istoriji? Za mene je to onaj koji je najviše uticao na sport kojim se bavi. Možda nisam objktivan, ali postoji velika razlika između toga da li ste najbolji ili najuspešniji. Đokovi je uspešniji, ali pogledajte primer Majkla Džordana pa ćete znati o čemu govorim. On nema najviše titula u istoriji, ali ga svi smatraju najvećim. Dakle, Novakovi rezultati ne prevazilaze ono što je uradio Federer - rekao je Ivan Ljubičić. 

Foto: EPAIMAGES

 

Iako je po ko zna koji put Ljubičić stao na stranu svog nekadašnjeg "učenika", Hrvat dodaje da su brojke koje ja Novak Đoković postigao neverovatne. 

- Divim se Novakovoj odlučnosti, žaru koji ima u očima, upornosti... Njegova svakodnevna potraga za ravnotežom i sposobnosti da se napaja negativnim stvarima oko sebe, to je zapanjujuće. Uvek traži dodatni podsticaj. Ipak, niko se Rodžeru neće približiti po tome koliko je dao tenisu. Čovek je 19 godina zaredom bio najomiljeniji igrač na turu. Sumnjam da u sportu postoje osobe koje su bile toliko voljene i koje su toliko uticale na ljude kao što je to Rodžer radio - podvukao je hrvatski stručnjak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija