• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.08.2023

09:40

Đoković prestigao Nadala, sad juri Federera i Konorsa

EPAIMAGES

Novak Đoković

Đoković prestigao Nadala, sad juri Federera i Konorsa

Podeli vest

Novak Đoković (36) protekle noći ostvario je pobedu o kojoj bruji čitava planeta! U finalu Sinsinatija savladao je velikog rivala Karlosa Alkaraza sa 2:1 u setovima i to nakon velikog preokreta, a tom prilikom došao je do još jednog vrednog dostignuća.

Naime, Nole je ostvario 1.069 pobedu na ATP turu u open eri, čime je stigao na treće mesto večne liste. Trijumfom u Sinsinatiju pretekao je Rafaela Nadala i Ivana Lendla, koji su na 1.068 pobeda. Trenutno, ispred Novaka po ovo parametru su drugoplasirani Rodžer Federer sa ukupno 1.251 pobedom, a na prvom mestu trenutno je neprikosnoven čuveni Džimi Konors sa 1.274 pobede.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Naravno, Nole će imati priliku da popravi svoj učinak, pošto ga za sedam dana čeka start četvrtog grend slema u sezoni, Ju-Es opena. Đokoviću verovatno i nije cilj da bude rekorder po broju pobeda na ATP turu, ali realno gledano, ima priliku da tu postavi granice koje će teško ko dostići.

Podsetimo, srpski as sinoć je savladao Alkaraza u finalu Sinsinatija, pošto je napravio senzacionalan preokret. Ipak, u jednom momentu je delovalo da neće moći da nastavi meč, što još više daje na značaju njegovom trijumfu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija