• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.08.2023

06:40

Sve je spremno za napad na 24. grend slem titulu - danas počinje Ju-Es open!

profimedia

Novak Đoković

Sve je spremno za napad na 24. grend slem titulu - danas počinje Ju-Es open!

Podeli vest

Na teniskim terenima Flešing medouza u Njujorku danas počinje poslednji grend slem turnir sezone, Ju-Es open.

Ovogodišnji nagradni fond Ju-Es opena iznosi 65 miliona dolara. Pobednici u singlu u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiće po tri miliona dolara, a poraženima u finalu će pripasti po 1,5 miliona dolara.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković će pokušati da u Njujorku osvoji 24. grend slem trofej. Đoković će po 17. put u karijeri učestvovati na Ju-Es openu, a Otvoreno prvenstvo SAD je osvojio 2011, 2015. i 2018. godine. Srpski teniser nije učestvovao prošle godine na Otvorenom prvenstvu SAD zbog statusa vakcinacije.

Đoković je na svom poslednjem nastupu u Njujorku 2021. godine u finalu poražen od Rusa Danila Medvedeva. Srpski teniser će u prvom kolu ovogodišnjeg Ju-Es opena u utorak od tri sata iza ponoći igrati protiv Aleksandra Milera iz Francuske.

Đoković ima 23 grend slem titule i potrebna mu je još jedna da bi se izjednačio sa Margaret Kort, koja je sa 24 trofeja rekorderka u obe konkurencije.

Srbiju će u singl konkurenciji predstavljati još Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Dušan Lajović. Đere će danas oko 20 sati igrati protiv Amerikanca Brendona Nakašime, dok će rival Kecmanoviću oko 21 čas da bude Huan Pablo Variljas iz Perua. Lajović će najverovatnije igrati u utorak popodne protiv Kineza Jibing Vua.

Titulu u muškoj konkurenciji brani Španac Karlos Alkaraz, koji je prošle godine u finalu turnira u Njujorku pobedio Kaspera Ruda 6:4, 2:6, 7:6 (7:1), 6:3. Trofej na Ju-Es openu u ženskoj konkurenciji braniće najbolja teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek, koja je prošle godine u finalu savladala Ons Žaber iz Tunisa 6:2, 7:6 (7:5).

Četvrti grend slem turnir sezone ima 142. godine dugu tradiciju. Prvi Ju-Es open je odigran 1881. godine. Otvoreno prvenstvo SAD biće odigrano od 28. avgusta do 10. septembra.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija