• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.09.2023

14:11

Tenisu su potrebni Đoković i Kirjos, a ne roboti!

Tanjug/AP

Novak Đoković

Tenisu su potrebni Đoković i Kirjos, a ne roboti!

Podeli vest

Australijanac Daren Kejhil, teniski stručnjak, kaže da je tenisu potrebno više tenisera poput Novaka Đokovića, Nika Kirjosa i Bena Šeltona.

Naš teniser bio je na udaru, jer je pobedu protiv Bena Šeltona u polufinalu Ju-Es opena proslavio tako što mu je "spustio slušalicu". Kopirao je slavlje Amerikanca, pa ućutkao i njega i navijače. Zbog toga su Novaka kritikovali, zamerili mu da proziva Bena, pa je čak i njegov otac rekao da se Srbin ruga njegovom sinu.

S druge strane, Australijancu se dopao potez našeg tenisera, a kaže da je mladi Amerikanac poput Nika Kirjosa, što je sjajno za tenis.

-  On je kao Kirjos. Voliš Kirjosa, mrziš ga, nije važno. On turnirima donosi nešto drugačije, zbog njega će navijači kupiti kartu da gledaju tenis. Ben donosi radost, ne plaši se, ne zanima ga sa kim igra. Volim Novaka. Mislim da je njegov potez bio sjajan, kada je kopirao Benovo slavlje. Ne možete da imate robote na turnirima, ljude bez ličnosti... - kazao je Kejhil.

 

 

 

 

 

 

Takođe, Australijanac kaže da je rasprava završena i da je Srbin najbolji teniser koga je ikada video. Srpski as je u finalu Ju-Es opena pobedio Danila Medvedeva, osvojio je 24. grend slem i vratio se na prvo mesto. To je našem teniseru bio bio treći grend slem ove sezone, pošto je pobedio na Australijan openu i Rolan Garosu. 

Ima i dalje onih koji vole da polemišu ko je najbolji ikada, ali Kejhil smatra da je debata završena. Australijanac je posebno impresioniran kako je Novak došao do situacije u kojoj je sada.

- Osvojio je 24 grend slema. Mislim da više nema dileme, on je najbolji ikada. Svi možemo da imamo favorite Rodžera Federera, Roda Lejvera... Ali, ono što je Novak uradio. Bio je daleko iza Rafaela Nadala i Fedžera Federera, sada ih je nadmašio po broju grend slem trofeja. To je izvanredno. Verujem da na ovome neće stati - poručio je Kejhil.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!
PAKAO

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!

Iako naučnici imaju alate i metode da izmere uticaj klimatskih promena - kako se to može učiniti pa da pojedinac, u okviru vlastitog života, ima neku vrednost kojom bi izmerio kako se, pod uticajem klimatskih promena, menja i njegov život? Nije lako zamisliti šta je tačno "prosečno globalno zagrevanje od 1,5 °C ili 2 °C" i na koji će nam način izmeniti svakodnevni život.

28.04.2024

12:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija