• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2023

07:35

Neverovatno, ove reči Amerikanca o Novaku niko neće zaboraviti

EPAIMAGES

Novak Đoković

Neverovatno, ove reči Amerikanca o Novaku niko neće zaboraviti

Podeli vest

Legendarni Amerikanac Džon Mekinro je veliki fan Novaka Đokovića. U društvu je retkih koji tokom karijere našeg tenisera nisu menjali mišljenje o njemu.

Amerikanac se uvek divio Srbinu, sipao komplimente, pa drugačije nije bilo ni posle Novakovog 24. grend slema u karijeri, koji je osvojio nedavno pobedom u tri seta protiv Danila Medvedeva (3:0) na Ju-Es openu. Kaže da je Novak Đoković jedan od najistaknutijih sportista ikada.

Kada je osvojio Rolan Garos naš as je postao rekorder po broju grend slem trofeja, sada je taj rekord potvrdio, počeo je i 392. nedelju na prvom mestu, a sve sa 36 godina.

- Đoković je jedan od najistaknutijih sportista u svakom pogledu, u bilo kom sportu. Glad, želja, motiv koji ima nakon svih rezultata koje je postigao, su ludi. On je jedan u milijardu. Volim Rodžera Federera, idol mi je Rod Lejver, imam veliko poštovanje prema Rafaelu Nadalu. Ali, ovaj tip. Ne znam odakle da počnem. Jednostavno, morate da mu se divite - bio je iskren Džon Mekinro. 

Đoković nastavlja da gradi prednost u odnosu na Rafaela Nadala u trci za "velike titule", sada ima 69 takvih trofeja.  "Velike titule" obuhvataju grend slem trofeje, Završi masters, masters titule, te zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u pojedinačnoj konkurenciji.

Foto: EPA Images

 

 

Đoković je ove sezone osim tri grend slema osvojio i masters u Sinsinatiju. Ovo je 11. godina u kojoj je 36-godišnji teniser osvojio najmanje četiri "velike titule". Đoković osvoja jednu "veliku titulu" na svakih 3,1 odigranih turnira – 69/216.  Neverovatno, igrao je finale svakog drugog grend slema u karijeri i osvojio čak 24! Rafael Nadal pobeđuje na 3,5 turnira. Primera radi, Rodžer Fererer je pobeđivao na 4,4, Pit Sampras na 4,9, a Andre Agasi na 6,1. Takođe, nije na odmet da pomenemo da je Novak osvojio 12. grend slem trofej posle 30. rođendana. I, ne namerava da stane, jer su tridesete nove dvadesete kad ste toliko posvećeni svom cilju. Jasno je zašto je Amerikanac oduševljen.  Đokoviću 25 deluje kao baš lepa brojka, a do novog slema može već početkom naredne godine na Australijan openu.  Naš teniser izjednačio se sa čuvenom Margaret Kort po broju grend slem titula. Imaju  24, a sa 36 godina i 111 dana postao je najstariji  pobednik Ju-Es opena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija