• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.09.2023

14:27

Alkaraz se oslanja na digitron: Uskoro prestižem Novaka!

Reuters

Novak Đoković

Alkaraz se oslanja na digitron: Uskoro prestižem Novaka!

Podeli vest

Drugi teniser sveta, Karlos Alkaraz, uveren je da ima velike šanse da sezonu završi ispred Novaka Đokovića, odnosno na prvom mestu ATP liste.

Mladi španski as je u petak bio bolji od Janika Hanfmana iz Nemačke na turniru u Pekingu i sada ga očekuje okršaj sa Lorencom Musetijem. Osim o prethodnom meču, pričao je momak iz Mursije i o najvećem rivalu, Novaku Đokoviću, ne krijući da računa detaljno kako da ga prestigne.

- Mislim da Novak brani neke poene uskoro, u ATP trci ima nekih 700, 800 bodova više. Igrajući na ova dva turnira, dok Novak ne učestvuje, imam priliku da se približim mestu broj jedan. To je značaj ova dva turnira, ako budem dobar u Pekingu i Šangaju, imaću šansu da se uskoro vratim na mesto broj jedan. Ako i ne uspem, nije sve izgubljeno, jer ima još turnira do kraja sezone - jasan je Alkaraz, koji se bez sumnje latio digitrona da bi iskalkulisao kako da svrgne Noleta na prestola.

Momak kojem se predviđa blistava karijera prvi meč u u Pekingu je dobio sa 6:4, 6:3 i prezadovoljan je učinjenim.

Foto: Tanjug

 

 

- Osećao sam se veoma dobro. Iako je to bilo prvo kolo, osećao sam se baš dobro, kretao odlično. Zadovoljan sam izdanjem. Bio sam veoma dobar u stvarima u kojim želim da napredujem. Radio sam dosta na servisu. bio dobar na treningu. Nije mi bilo lako jer nisam baš sjajno servirao u prvom setu, imao samo dosta promašaja. Komplikovano je nositi se sa tim, ali sam meč dobro završio - zaključio je Alkaraz.

Mladi Španac je skovao je lukav plan da se do kraja godine ponovo popne svetski teniski vrh. Novak je rešio da propusti kinesku turneju, ali i turnire u Tel Avivu i Astani koje je osvojio prošle godine, pa je ostao već sada bez 750 bodova. On brani 2.850 bodova do kraja godine, tako da njegov rival ima šansu  da ponovo postane prvi teniser na ATP listi.

Naime, Alkaraz do kraja godine brani samo 360 bodova, a za razliku od Srbina igra u Kini gde će ako osvojio obe titule dobiti 1.500 bodova. Novak će do kraja godine igrati samo turnir u Parizu i završni Masters u Torinu, tako da bi do kraja godine mogla biti i te kako neizvesna trka za lidersku poziciju na svetskoj rang listi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija