• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2023

16:52

Novak savladao Dimitrova i utišao nepristojne Francuze! Srbin sedmi put šampion Pariza!

Profimedia

Novak Đoković

Novak savladao Dimitrova i utišao nepristojne Francuze! Srbin sedmi put šampion Pariza!

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković u finalu mastersa u Parizu savladao je Grigora Dimitrova rezultatom 6:4, 6:3.

Najbolja partiju na turniru  Parizu Novak Đoković je upravo pružio u finalnom susretu. Za razliku od prethodnih mečeva, sada nismo imali mnogo neizvesnosti, a Novak je još jednom pokazao zašto je najbolji svih vremena.

Dosta su oprezni bili teniseri na početku susreta. Razmenjivali su se udarci i čekala se protivnikova greška.  Brejkova nije bilo, gledali smo dosta izjednačenja na servise oba protivnika.

Prvi korak je napravio Novak Đoković, njemu se pre isplatila opreznost. Pri rezultatu 3:3, stiže Srbin do brejka.  Prvu šansu nije uspeo da iskoristi, ipak kod druge je bio uspešan. Odlično je odigroa sledeća dva gema i stigao do prvog seta.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ono što se moglo odmah primeteti je smirenost prvog tenisera sveta. Uz to sada je mnogo bolje  izgledao na terenu. Nije bilo sporog kretanja kao ranije, delovao je dosta svežije Novak Đoković.

U drugom setu gledali smo drugačiju igru. Igrali su se brži poeni.  Manje su teniseri grešili, a dosta sigurnije servirali. Prelomni moment se dešava u petom gemu. Dimitrov je imao 30:0, a onda je usledila Novakova dominacija i njegov prvi brejk u drugom setu. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Kako je vreme odmicalo, Novak je delovao sve sigurnije. Kao da je sve svoje krize preobrodio u ranijim susretima. Bila je ovo njegova drugačija verzija u odnosu na prošle susrete. Prvi teniser sveta je sada u svakom pogledu delovao nadmoćnije u odnosu na svog protivnika.

I sam Grigor Dimitrov je shvatio u kakvoj se situaciji nalazi. Pokušao je da nađe rešenje, ali nikako nije uspostavio kontinuitet u igri. 

Ovo je sedma Novakova  titula u Parizu. Nije mu bilo lako sada. Protiv sebe je u svakom meču imao neprijatno francusku publiku, stomačni virus koji ga je konstantno mučio i naravno protivnike koji že da ga pobede, ipak nije Novak Đoković bez razloga najbolji teniser svih vremena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija