• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2023

12:36

Novak nije zaboravio lupetanja gluposti i uvrede! Pljuvači su probudili zver

reuters

Novak Đoković

Novak nije zaboravio lupetanja gluposti i uvrede! Pljuvači su probudili zver

Podeli vest

Aleks Koreča, španski stručnjak, nedavno je rekao da je sve što se dešavalo Novaku Đokoviću u Australiji početkom 2022. godine, kada su ga maltretirali i ponižavali, jer nije vakcinisan protiv korone, pomoglo našem teniseru.

Srpskom teniseru je neprijatno iskustvo Melburna pomoglo, od tada je ostao bez samo dve grend slem titule, ali je delio životne lekcije svima koji su bili protiv njega. Nole je početkom 2022. stigao u Melburn, dobio je dozvolu da uđe u zemlju, iako nije bio vaksinisan protiv korone, ali su tamošnji političari pokušali da se iskoriste, pa su ga zatvori u hotel za migrante, a  nakon 11 dana deportovali. 

- Mislim da ga je ono što mu se dogodilo u Australiji dovelo do mnogo introspekcije. Razumeo je ko je on. Ušao je duboko u svoju dušu, svoje telo, svoj duh. Od tada je bolje razumeo i upravljao stvarima. Đoković zna i koji su igrači bili na njegovoj strani, a koji nisu. Kao da je sve to probudilo zver koju je imao u sebi, on sada kontroliše sve svoje emocije mnogo bolje nego ranije - izjavio je Koreča i bio je u pravu.

Kao da je sve ono kroz šta je tada prošao ojačalo Novaka, postao je mašina, osvojio pet grend slemova, rekordni 24, nedavno i 40. masters, 97. trofej u karijeri, svi su priznali da je najveći u istoriji ikada, ali su ga najviše zapamtili oni koji su ga pljuvali. Debelo im je Nole sve naplatio.  Bio je naš teniser prilično brutalan, očitao im je lekcije tamo gde bi oni trebalo da pričaju - na terenu, pa verovatno većini neće pasti na pamet da se opet prave pametni.

Glas protiv Novaka Đokovića dok su ga držali zatvorenog u Melburnu digao je Marton Fučovič, mađarski teniser. Govorio je tada  da ne bi trebalo da mu dopuste da igra u Melburnu.

- Đoković je najbolji teniser sveta, sve je osvojio, devet puta je bio šampion u Melburnu, pa sa te strane gledano njemu je mesto na turniru. Ipak, ne možemo da pređemo preko svega što se trenutno dešava u svetu. Zdravlje ljudi je najvažnije, a imamo i pravila koja su objavljena pre nekoliko meseci, koja kažu da svako mora da bude vakcinisan da bi igrao. Iz tog ugla gledano, mislim da Novak Đoković nema prava da bude ovde, da igra na Australijan openu - rekao je Marton Fučovič pre skoro dve godine. Ima dugačak jezik, ali nula pobeda protiv Novaka, koji vodi 5:0, a posle pomenutog pljuvanja mu je lekciju očitao ove godinena Rolan Garosu 7:6, 6:0, 6:3.

 

Foto: EPAIMAGES

Marton Fučovič i Novak Đoković

 


Bio je protiv prvog tenisera sveta i Stefanos Cicipas, koga je Novak Đoković ove godine u Melburnu počistio u finalu za deseti trofej (6:3, 7:6, 7:6). Inače, Srbin protiv Grka vodi 11:2 u međusobnim susretima, a od kobnog Melburna Nole je nanizao pet pobeda protiv Cicipas, pored Melburna ove sezone, prošle godine ga je pobedio u Rimu, Astani, Parizu i na Završnom mastersu u Torinu. Grk mu je u tih pet mečeva uzeo samo set. Pre godinu dana je poručio našem asu da pravi ostale teniserima budalama.

- Čini se da ne igraju svi po pravilima. Mali procenat izgleda bira svoj put, čineći da većina izgleda kao budale ili tako nešto. Naročito nakon što je ATP objavio kriterijum za ulazak u zemlju. Niko nije mislio da može da dođe nevakcinisan i da ne prati protokole koje su mi dati. Ja sam odlučio da odem i da budem 100 odsto spreman. Novak je otišao na drugu stranu. Ne znači to da je moj put ispravan, a da njegov nije. Jedan način je da svaki igrač prati pravila, a statistika kaže da je 98 odsto igrača vakcinisano. Jedan put je da pratite protokole i da budete vakcinisani i spremni da se takmičite, a drugi je ovaj koji biraju neki drugi, koji nije po pravilima - rekao je Cicipas tada.

 

Foto: Tanjug

Marton Fučovič i Novak Đoković

 


I Tomi Pol je platio za sve gluposti koje je pravio. Kada je Kirjos na Tviteru pisao "šta bi uradili ako zbog Đokovića završi u zatvoru", Pol je odgovorio da bi on lično skupljao novac za kauciju da ga izbave. To nije sve! Na Lejver kupu u septembru 2022. godine, kada se opraštao Rodžer Federer  Tomi Pol je izbegao rukovanje sa Novakom Đokovićem, pa mu je okrenuo leđa kada je Đoković došao da se pozdravi sa članovima svoje ekipe. Nije to naš teniser zaboravio, pa mu verovatno i dalje bride obrazi posle poraza u polufinalu AO - 7:5, 6:1, 6:2. 

- Bilo mi je super kada sam izašao na teren. Ali ovakav poraz je užasan. Mislim, sjajno je što sam video na kom nivou želim da budem i koliko dobro moram da igram kako bih pobedio ovakve momke. Bilo je dobro iskustvo, ali mi nije dozvolio da radim ono što sam želeo - rekao je Pol početkom godine nakon poraza.

 

Kirjos uz Đokovića

U momentu kada su svi likovali i urotili se protiv Novaka Đokovića, Nik Kirjis je okrenuo ploču. Godinama je prozivao i vređao Srbina bez razloga, ali je stao uz njega kada mu je bilo najteže. Nekoliko meseci kasnije, u Londonu, na Vimbldonu, postali su pravi prijatelji.

- Taj ministar Aleks Houk kaže da je Novak Đoković pretnja našim granicama, ja kažem da nije, tretiramo ga kao da je oružje za masovno uništenje. Došao je da igra tenis, razumem to da ga napadaju zato što nije vakcinisan, ali ima dokumentaciju koja mu dozvoljava da igra. Sada su sav bes usmerili na njega kako bi ga izbacili iz zemlje. Ništa nije uradio, samo hoće da igra tenis. Važno je da igra ovde i važno je za sport! - govorio je Nik tada.



Rus Andrej Rubljov ima mnogo sreće jer je simpatičan našem teniseru, pa su brzo izgladili odnose. Ali, svejedno je dobio lekciju za gluposti koje je pričao u Melburnu. Pravio se pametan kada su Novaka ponižavali, pa je nokautiran.  Srbin je od tada protiv Rubljova odigrao pet mečeva, dobio je doduše Noleta u Beogradu, a onda nije imao šanse na Završnom mastersu, Australijan openu, Vimbldonu i nedavno na mastersu u Parizu. Sa Đokovićem je odigrao šest mečeva, a imao samo jedan trijumf, pomenuti u Srbiji. 

- Ja nisam imao ni najmanjih poteškoća da uđem u Australiju, jer sam vakcinisan. Situacija sa Novakom je veoma konfuzna i ne znamo sve detalje. S jedne strane imamo savezni zakon zemlje, s druge lični dogovor između Đokovića i organizatora turnira. Međutim, lični dogovori ne daju za pravo sportisti da pređe granicu. Zakon zemlje je zakon! Niko od nas ne bi voleo da se nađe u takvoj situaciji. Mogu samo da slegnem ramenima i da se kajem što se priča o tim stvarima, a ne o tenisu - pričao je Rubljov pre godinu dana, a sad se verovatno kaje.

Foto: profimedia/reuter

 

 


Aleks De Minor je zažalio što je prošle godine prozivao Novaka Đokoivća u Melburnu, jer je ove godine počišćen sa 6:1, 6:2, 6:4 (6:2, 6:1, 6:2). Bolelo je ovo Australijanca sigurni ali nije razmišljao kada je među prvima potkačio Novaka, smejao se jer je bio zatvoren u hotelu i nije mogao da igra. Đoković je posle ovog meča dobio pitanje zbog čega je tako ubedljivo pobedio Aleksa, ali ne samo njega, nego i druge rivale.

- Zato što želim! - nesmejao je tada Nole, ko je razumeo, sve je shvatio.

Đoković samo još nije imao priliku da se revanšira Rafaelu Nadalu. Španac je bio najglasniji u kritikama na račun našeg tenisera, odigrali su samo jedan meč, prošle godine na Rolan Garosu i taj duel je pripao Rafi. 

- Da je hteo, mogao je bez problema da igra u Australiji. Doneo je svoje odluke, svi imaju prava na to, ali ima i posledica. Naravno da se nikome ne dopada trenutna situacija. Na neki način mi ga je žao, ali istovremeno, znao je uslove već nekoliko meseci i doneo je odluku - govorio je Nadal početkom 2022. godine.

 

Foto: profimedia

 

 


Istina, nije ga Nole posle Melburna pobedio na terenu, ali vodi u međusobnim susretima 30:29 i ima dva grend slema više od Nadala, što Španca izuzetno boli. Dokazao je to pre nekoliko nedelja, kada je proradila ljubomora, pa je prozivao Novaka da bi bio frustriran da nema najviše trofeja, dok njemu kako titule nisu bitne. Rekao je to čovek koji je na štakama dolazio na turnire i primao injekcije pre mečeva da bi mogao da igra, pa bi Rafa mogao da bude malo manje providan.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija