• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2024

14:07

Hrvati u ekstazi! Dižu u nebesa tinejdžera jer je namučio Đokovića

Tanjug/AP

Novak Đoković

Hrvati u ekstazi! Dižu u nebesa tinejdžera jer je namučio Đokovića

Podeli vest

Novak Đoković je u prvom kolu Australijan opena posle četiri sata igre pobedio Dina Prižmića sa 6:2, 6:7, 6:3, 6:4, ali je oduševio zemljake.

Novak Đoković je  u pohod na 11. trofej u Melburnu i 25. grend slem u karijeri krenuo  protiv 18-godišnjeg kvalifikanta Dina Prižmića, pa niko nije očekivao da će se mučiti i za pobedu boriti čak četiri sata. Borbeni Hrvat skupo je prodao kožu. Nole je lagano dobio prvi set, Dino je imao problem sa mišićem, pa je delovalo da će prvi meč u 2024. za Novaka biti malo jači trening. Ali, usledila je kriza, ispustio je prednost, Hrvat je drugi set dobio u taj-brejku, čiji je Nole gospodar, ali čak ni taj deo igre nije odigrao na prepoznatljivom nivou.

Đoković je baš nervirao navijače i tokom strećeg seta, vodio 2:0, pa gubio 3:2, ali je nekako posle 70 minuta igre slomio otpor zahuktalog Hrvata. Potom je Srbin vezao sedam gemova i poveo 4:0 u četvrtom setu. Taman su svi pomislili da će dobiti set bez izgubljenog gema, ali nije Dino odustao, spasio je čak četiri meč lopte na svoj servis, međutim, više od toga nije mogao. Nole je nastavio strašan niz u Melburnu.

 

 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Dino Prižmić

 

Ovo je našem teniseru bila 29. pobeda na Australijan openu, poslednji put je poražen 2018. godine od Čunga.  Oduševio je Prižmić prvog tenisera sveta, kao i svoje zemljake. 

"Prižmić junački pao u Australiji! Uzeo set i pretio preokretom, ali Đoković ide u drugo kolo", naslov je na portalu 24sata.hr.

"Aktuelni juniorski pobednik Rolan Garosa je skoro tri sata igrao ravnopravan meč protiv najtrofejnijeg tenisera svih vremena naterao je deseterostrukog pobednika Australijan opena da već od početnog kola prvog grand alam turnira u sezoni bude na vrlo visokom nivou", dodaje pomenuti portal.

Foto: printscreen

 

 

 

"Hrvatski tinejdžer uzeo Đokoviću set pa izgubio u 1. kolu Australijan opena", piše portal Index.

Prižmić je ispisao istoriju.

"Prižmić je postao treći Hrvat u istoriji koji je uzeo set prvom teniseru sveta. Pre njega to su napravili Goran Ivanišević i Marin Čilić. Đoković je pobedio u poslednjih 113 od 114 mečeva u kojima je uzeo prvi set. Samo je Karlos Alkaraz u finalu Vimbldona uspeo protiv njega da preokrene".

 

Foto: printscreen

 

 

 

"Velika nada hrvatskog tenisa četiri sata mučila Novaka Đokovića! Prižmić uzeo set, ali ostao bez senzacije", piše Jutarni.hr.

 

Foto: printscreen

 

 

 

"Hrvatski dragulj ispao na Australijan openu. Pružio je sjajan otpor favoriziranom Đokoviću", naslov je na portalu Večernji.hr.

 

Foto: printscreen

 

 

 

"Prižmić ostao bez senzacije protiv Đokovića", ističe Tportal.

"Ovo će odjeknuti Hrvatskom, Đokovićev govor o mladom Hrvatu odmah nakon meča", ponosi su komšije posle hvalospeva na račun  18-godišnjeg igrača.

- Zaslužuje svaki aplauz. Sve pohvale koje je dobio večeras. On je neverovatan igrač. Tako zreo za svoje godine. Snašao se neverovatno dobro. Ovo je njegov trenutak iskreno. Mogao je to biti i njegov meč. Slomio se u trećem setu. Borio se. Pokazao je veliki mentalitet. Naterao me da trčim - rekao je Đoković.

 

 

 

Foto: printscreen

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece
Društvo

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece

Povodom Međunarodnog dana dece, u nedelju, 2. juna u 10 časova, tiha Tisa u Čurugu, postaće epicentar edukacije i zabave za najmlađe kroz uzbudljivu SUP avanturu. Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj edukaciju najmlađih o pravilima ponašanja u i oko vode, kao vid prevencije od neželjenih povreda na otvorenim vodama, uz stručne savete o bezbednom plivanju i pravilnom veslanju na SUP dasci.

01.06.2024

16:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00