• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Aleksandra Kovačević

14.01.2024

13:15

Zver se probudila! Novak izgubio set, nervirao navijače, pa slomio Hrvata

Tanjug/AP

Novak Đoković

Zver se probudila! Novak izgubio set, nervirao navijače, pa slomio Hrvata

Podeli vest

Novak Đoković je posle mnogo borbe u prvom kolu Australijan opena savladao 178. tenisera sveta Dina Prižmića sa 6:2, 6:7, 6:3, 6:4, posle četiri sata igre.

NOVAK ĐOKOVIĆ - DINO PRIŽMIĆ 6:2, 6:7, 6:3, 6:4


UŽIVO 

 

 

 

Četvrti set

6:4 - Kraj - Gem, set, meč! Konačno, pobeda Novaka Đokovića protiv Dina Prižmića 6:2, 6:7, 6:3, 6:4 posle četiri sata borbe.

5:4 - Neverovatno! Novak je prokockao četiri meč lopte u ovom gemu. Poveo je prvi teniset sveta 40:0 na servis mladog tenisera, ali mu se stegla ruka kada je bilo najpotrenije, dok je Dino igrao kao u transu. Spasio je čak četiri brejk i meč lopte za novu dramu u meču.

 

 

 

5:3 - Gem Đokovića bez izgubljenog poena. "Nole, Nole, Nole", grme navijači sa tribina, jedva čekaju pobedu.

4:3 - Potvrdio je Dino brejk i smanjio prednost prvog tenisera sveta. Ovo je jasno upozorenje Đokoviću, mora što pre da završi set i meč.

4:2 - Nole je rešio da danas baš nervira navijače. Umesto što pre da stavi tačku na ovaj meč, dozvolio je Prižmiću da napravi brejk i smanji rezultat.  Deluje Dino motivisano, samo da mu ovaj gem ne da krila. 

4:1 - Prekida Prižmić seriju prvog tenisera sveta od sedam gemova u nizu. Samo će malo produžiti meč, jasno je da sad zahuktalog Novaka ne može da zaustavi. 

4:0 - Melje prvi teniser sveta, Dino sad ne zna šta ga je snašlo. Ubedljivo vodi Nole i vrlo je blizu prve grend slem pobede u 2024. godini. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

3:0 - Novi brejk našeg tenisera! Stvari dolaze na svoje mesto, nema Dino više snage da se nosi sa prvim teniserom sveta.

2:0 - Bravoooo! Potvrđuje brejk Nole, dominantno osvaja ovaj gem na svoj servis, nadamo se samo da nam neće prirediti novi nervni slom. 

1:0 - Gde je stao u trećem nastavio je Đoković u četvrtom setu. Pravi brejk na startu četvrtog dela igre i nadamo se da će sad postaviti stvari na mesto.

Andre Agasi gleda Novaka Đokovića.

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Foto: EPA-EFE/MAST IRHAM

 

 

Treći set

6:3 - Au kakav set! Novak posle 70 minuta igre i nakon što je vodio 2:0, pa gubio 3:2, osvaja set i vodi u meču sa 2:1. Uspeo je Nole da slomi otpor Hrvata i konačno materijalizuje brejk, a slavlje i urlik na kraju seta najbolje oslikavaju koliko mu znači osvajanje ovog seta. 

 

 

 

5:3 - Breeeejk! Sad lakše dišemo, Novak je pritisnuo Hrvata, naterao ga je na grešku, napravio brejk i sad servira za osvajanje trećeg seta!

4:3 - Nole igra katastrofalno, nije poznato da li ima neki problem ili je samo loš dan u kancelariji, ali  jedva odoleva duplo mlađem rivalu. Opet je bio na velikom testu, spasio je na jedvite jade svoj servis, jer je Dino imao dve brejk prilike, ili je najbolji na svetu osvojio gem.

3:3 - Dobra vest za Novaka, Prižmić je opet posustao na svom servis gemu, pa je Srbin posle dve prokockane šanse, realizovao treću. Pogrešio je Dino na forhendu, pa je naš as vratio brejk i izjednačio rezultat u setu.

2:3 - Hrvat pravi brejk posle maratonskog gema od 17 minuta. Ne staje hrvatski teniser, dok Nole srlja iz greške u grešku, u ovom setu napravio čak osam neiznuđenih grešaka, koliko u prva dva zajedno. Vodili su ozbiljnu bitku u ovom gemu, a posle sedam izjednačenja i tri brejk šanse za Prižmića, hrvatski teniser pravi drugi brejk u setu. Na tribinam ludnica, navijači su oduševljeni jer Dino vodi protiv Noleta. Gubio je 2:0, a sad vodi 3:2 i to posle 47 minuta igre u trećem setu.

Foto: Tanjug/AP

 

 

2:2 - Od 2:0 do 2:2 dolazi Prižmić kome servis perfektno funkcioniše. Moraće Novak da ubaci u šestu brzinu, inače bi mogao da se nađe u ozbiljnoj nevolji. 

2:1 - Ovo je neverovatno! Novak nije uspeo da potvrdi brejk, pošto je Dino iskoristio grešku našeg asa koji je poslao lopticu u mrežu i odmah mu uzeo servis gem. Odoleva tinejdžer svim pritiscima prvog tenisera sveta.

2:0 - Sjajnoooo! Brejk našeg tenisera, sad je Hrvat nagrabusio! Odlična reakcija Novaka posle drugog seta, odmah je usledio restart, zaboravio je šta se desilo i počeo meč ispočetka. Neće Dinu tek tako oprostiti jer mu je uzeo set na startu Australijan opena.

1:0 - Dobro je, izgubljen set nije se negativno odrazio na Srbina koji je osvojio gem na otvaranju novog seta. Mada, deluje naš tenisert malo letargično na terenu.

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Drugi set

6:7 - Prižmić posle taj brejka osvaja drugi set! Mini brejk prvi Dino i vodi 2:1. Međutim, Novak  istom merom odmah uvraća za egal (2:2), ali  usledila su dva nova mini brejka Hrvata koji stiže do 5:2. Novak ima problem sa prvim, ali i drugim servisom.  Ludnica na tribinama, navijači navijaju za Dina, koji je pred osvajanjem drugog seta.

Dekoncentrisan je naš teniser, Prižmić je poveo sa 6:2 u taj-brejku i došao do tri  set lopte.  Ali, pokazao je Srbin zašto je najbolji teniser ikada, spasio je sve tri set lopte - 6:5. Nažalost, Hrvat ipak koristi sledeću šansu i osvaja set, prvi na grend slemu u karijeri. Egal je u meču  - 1:1.  Jeste Novak gospodar taj-brejka, ali je ovaj sad odigrao ispod svakog nivoa. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

6:6 - I Novak ubedljiv na svom servisu, pa ćemo gledati taj-brejk u drugom setu. Ovo je teren našeg asa, ne bi trebalo navijači da strahuju kome će pripasti odlučujući gem. 

5:6 - Nije Prižmić podlegao pritisku, strašan gem za hrvatskog tenisera, ni poen naš teniser nije uspeo da osvoji.  Kako meč odmiče Dino sve bolje igra. 

5:5 - Pritisak Novaka, greši i hrvatski teniser i olakšava mu posao. Opet egal u drugom setu.

4:5 - Prižmić ne staje, sjajno igra, dobija svoje gemove bez problema, pa Đoković sad servira za opstanak u drugom setu.

4:4 - Novi egal u drugom setu. Opet prvi reket sveta  bez izgubljenog poena stiže do gema.

 

 

 

 

3:4 - Čuva sad Prižmić svoj servis, bilo je 30:30 u ovom gemu, ali nije dozvolio Đokoviću šansu da profitira. Strpljiv je prvi teniser sveta, vreba šansu za novi brejk.

Svi su strahovali da bi naš teniser mogao da ima problem na početku Australijan opena zbog povrede zgloba, ali deluje da je to definitivno prošlost. Đoković igra taman koliko je potrebno da bi dobio duplo mlađeg rivala. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

3:3 - Odličan servis Đokovića, koji ga je mučio na startu drugog seta. Ali, proradio je kada je najbitnije, vratio je izgubljen servis gem, a sad i izjednačio rezultat u setu.

2:3 - Kratko je trajala radost Prižmića, pošto Nole odmah uzvraća ribrejkom.  Hrvat se ništa nije pitao u ovom gemu, a naš as je na ovaj način i uzvratio navijačima koji su bili oduševljeni posle brejka koji je napravio mladi Hrvat.

 

Foto: Tanjug/AP

Dino Prižmić

 

1:3 - Kakav šok za Novakove navijače, ali i za oduševljenje na tribinama na Rod Lejver areni. Prižmić je došao do dve brejk lopte na servis našeg tenisera. Na 40:15 za rivala Nole je dobio opemenu zbog prekoračenja vremena prilikom servisa, a onda Hrvat koristi prvu šansu i pravi brejk na startu drugog seta.

1:2 - Novi gem, ovog puta Hrvat impresivan na svoj servis, ali odmah nakon njega je opet tražio pomoć doktora. Muči se, ali ne želi da preda.

1:1 - Odlično servira Novak. Prižmić ima na butini veliki zavoj. Videćemo koliko će moći da izdrži. 

0:1 - Posle izgubljenog prvog seta, Prižmić na startu drugog ovog, puta bez problema, osvaja gem na svoj servis i prvi put u meču vodi protiv prvog teniseta sveta. 

 

 

 

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Prvi set

6:2 - As Novaka na kraju prvog seta koji osvaja rutinski posle 39 minuta igre! Dva brejka su mu bila dovoljan da stigne do prvog seta u 2024. godini. 

 

5:2 - Brejk! Totalno se raspala igra hrvatskog tenisera, Đoković sad uzima Prižmiću servis gem, a nije mu dozvolio ni poen na osvoji. Drugi uzastopni gem Đoković osvaja bez izgubljenog poena.  Srbin sad servira za osvajanje prvog seta.

4:2 - Novak ubedljivo vodi posle 34 minuta igre. Rutinski sad osvaja gem, nije izgubio ni poen na svoj servis gem. Ne dozvoljava mladiom rivali ni nadu sa može nešto da uradi na njegov servis.

 

Vlasnik 24 grend slema igra u posebnim patikama.

 

 

 

3:2 - Osvaja Prižmić još jedan gem, ali je odmah posle njega tražio pomoć, deluje da ima problem sa povredom, tačnije sa butnim mišićem, pa je tražio masažu.  

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

3:1 - Ne predaje se Hrvat, bori se, ali teško je pronaći pravo rešenje protiv čoveka koji je na "Rod Lejver" areni osvojio deset trofeja. Lagan gem za Novaka.

 

Foto: profimedia

 

 

Mats Vilander veruje da Novak može do Kalenderskog slema, sva četiri grend slema u 2024. godini.

- Ovo je njegova kuća, skoro je nepobediv, mislim da može do Kalendarskog slema - rekao je Mats. 

 

 

 

2:1 - Posle lošeg i nesigurnog starta hrvatski tinejdžer  osvaja gem, njegov prvi na grend slem takmičenju u karijeri.

2:0 - Potvrđuje brejk prvi teniser sveta pošto ekspresno osvaja gem na svoj servis i duplira prednost u prvom setu.

1:0 - Novak odmah pravi brejk! Mladi hrvatski teniser je na debiju na velikoj sceni odmah ostao bez servis gema. Doduše, uspeo je da spasi tri brejk prilike, ali ne i treću.

Meč je počeo!

Ima Nole veliku podršku navijača u Melburnu.

 

 

 

Foto: profimedia

 

 

09.09 - Nik Kirjos će ove godine biti komentator na Eurosportu, a bio je opčinjen atmosferom na Rod Lejver areni.

- Voleo bih da igram sa Novakom u ovakvoj atmosferi. Nole je jedan od najvećih sportista svih vremena, igra za 25. grend slem. Šta mu reći iz pozicije, bilo bi previše - rekao je Nik pred Novakov meč.

 

 

 

 

 

09.08 - Aplauzi i ovacije za Novaka prilikom izlaska na teren.

09.07 - Dino su malo zbunio u tunelu prilikom izlaska na teren, krenuo je u pogrešnom pravcu, pa mu je Nole, ako veliki šampion pomogao.

 

 

 

08.31 - Mateo Beretini je morao da odustane od takmičenja na prvom grend slemu u sezoni zbog povrede.

 

 

 

08.30 - Nole je pre dolaska u Melburn imao problem sa zglobom desne šake, ali je poručio da nema razloga za brigu.

Zglob je dobro, imao sam veoma težak meč sa De Minorom. Treninzi idu dobro, sve izgleda dobro, videćemo - rekao je prvi teniser sveta.

08.27 - Trenutna temperatura u Melburnu, u kom je sada 18 časova, sat vremena pre početka meča našeg tenisera je 21 stepen, pa će Nole imati sjajne uslove za igru. 

08.07 - Svestan je 18-godišnji Hrvat da nema šta da izgubi u meču protiv najboljeg ikada.

Za mene je svaki igrač zaista dobar, ali Đoković ima posebnu mentalnu snagu. Stadion će biti pun. Samo želim da igram svoj najbolji tenis i nemam šta da izgubim i to je to - rekao je Prižmić.

08.03 - Novakov meč, koji počinje u devet časova, možete da gledate na televiziji Eurospor 1, ali i da pratite tekstualni prenos na našem portalu.

08.01 - Đoković je glavni favorit za osvajanje Melburna sa kvorom 2.1, dok je kvota na njega protiv mladog Hrvata 1.01, najmanja moguća, dok je s druge strane na Prižmića 18. Ukoliko se odlučite da odigrate i tačan rezultat od 3:0, kvota je pred meč 1.30, dok je na opkladu da će Novak bar jedan set osvojiti sa nulom u ovom meč  4.40.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, vruće je u Melburnu

 

08.01 - Dino Prižmić je stigao do glavnog žreba nakon pobeda protiv Navonea, Ajdukovića i Dugaza, a sada ga čeka meč protiv najboljeg tenisera svih vremena,  koji je i duplo stariji od njega.

08.00 - Novak juri 11 trofej na Australijan openu, peti u nizu, ne zna za poraz već 28 mečeva u Melburnu, a ako se domogne trofeja biće to njegov 25. grend slem u karijeri. 

08.00 - Pratite uz naš portal Informer.rs meč prvog kola Australijan opena između Novaka Đokovića i Dina Prižmića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija