• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2024

16:42

Glava, srce i "ona stvar"! Đoković počinje pohod na 25. grend slem

Tanjug/AP

Novak Đoković

Glava, srce i "ona stvar"! Đoković počinje pohod na 25. grend slem

Podeli vest

Novak Đoković, najuspešniji teniser svih vremena, u nedelju od devet časova po srednjeevropskom vremenu kreće u odbranu titule na Australijan openu, prvom grend slemu u sezoni.

Prvi rival 36-godišnjem Srbinu biće upola mlađu hrvatski teniser Dino Prižmić, kome je ovo prvi grend slem u karijeri. Nije imao sreće, jer će s druge strane mreže biti čovek koji je "prešao igricu" i uveliko obara sopstvene rekorde.

Epskom proslavom nakon pobede protiv Stefanosa Cicipasa u Melburu prošle sezone Novak je pokazao šta je potrebno na bi neko bio na njegovom mestu - glava, srce i "ona stvar". Đoković - mozak i najveća mentalna snaga ikad viđena u tenisu, veliko srce, borbeni duh i hrabrost retko viđeni u sportu. 

Sveto trojstvo kojim Nole džunglu pretvara u pozorište, već godinama uspeva da ućutka i 20.000 grla na najvećim svetskim teniskim stadionima i natera ih, kada su ga možda i najviše mrzeli, da mu se poklone i kažu da je najveći ikada. Sam! Jer zaista moraš da imaš najveće srce na svetu da mržnju pretvaraš u snagu, pokažeš prkos kada je najteže, najvažnije, podigneš glavu i kažeš "dajte još" kada bi da te zgaze, ponize...

Da biste imali bar šansu da srušite Novaka, čoveka sa 24 grend slema, 10 Australijan opena, 98 trofeja u karijeri, moraš da veruješ da možeš da ga pobediš makar onoliko koliko on veruje u sebe. Ako nije tako, izgubili ste već u svlačionici, a najbolje to zna Stefanos Cicipas, posle deset poraza u nizu u mečevima sa Novakom Đokovićem.

 

Foto: profimedia

 


A, Melburn je njegova druga kuća, njegovo srećno mesto. Nijedan teniser nije uradio u "Melburn parku" ono što Nole radi godinama. Pobedio je na 89 od 97 mečeva i ima skor 20:0 u polufinalima i finalima, a 28 pobeda u nizu, igra za peti uzastopni trofej.

Dozvolite mu da se samo približi trofeju i gotovi ste. Kada stigne do polufinala to je kraj, ne mora ni da igra finale, jasno je svima ko osvaja, ko će popiti pobednički šampanjac.

 

Foto: AP/Photo

Novak Đoković

- Možemo slobodno da kažemo da je "Rod Lejver arena" za Novaka kao dnevni boravak. Deset puta je osvajao i jasno je da je apsolutno favorit broj jedan. Ako bude igrao kako inače igra u Australiji, sigurno može do 11. titule. Ipak, nezahvalno je prognozirati šta će se desiti u naredne dve sedmice - kazao je Nikola Pilić za Informer.

 

Foto: Starsport/AP foto

Nikola Pilić

 

Prošle godine je Novak izgubio samo jedan set na putu do titule. Ljudi, samo jedan set, a imao je tada 35 i po godina i igrao protiv duplo mlađih rivala. Umesto da to bude njihova snaga, postali su oni Novakova, 20-godišnjaci su probudili zver u njemu. 

- Jeste imao tu povredu, ali ima i samopouzdanje kad god dođe u Australiju. Nije čudo što je deset puta osvojio. Uvek je izraziti favorit kada dođe u Melburn, ali mislim da ne treba mnogo unapred da gleda. Neka servira dobro kao u Torinu, a psiha mu je uvek na najvišem nivou. Mislim da je spreman za 11. titulu na Australijan openu - jasan je Pilić.

Posle godine u kojoj je osvojio tri grend slema, a igrao sva četiri finala, vratio se na svoje srećno mesto, ponovo kao lider. Zaista, zaslužio je da se "Rod Lejver" arena preimenuje u Novak Đoković arena, možda se jednog dana Australijanci dozovu pameti i to urade. Jer, Melburn je Novakovo srećno mesto. Dok on ne ode, svi drugi mogu da zaborave na Norman Bruks trofej.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija