• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2024

07:24

Prve reči Đokovića iz Melburna! Progovorio o povredi i najvećoj pretnji

profimedia

Novak Đoković

Prve reči Đokovića iz Melburna! Progovorio o povredi i najvećoj pretnji

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prvi meč na Australijan open igra u nedelju od devet časova protiv mladog Hrvata Dina Prižmića.

Srpski teniser igra za 11. trofej u Melburnu, a 25. grend slem u karijeri. Na konferenciji za medije pred početak takmičenja na prvom grend slemu u sezoni imao je zanimljiv odgovor kada su ga pitali ko mu je najveća pretnja. 

Ja! Prvo ja, a onda svi ostali. Mnogi žele da osvoje grend slem. Neki idu malo više napred od drugih, ali je žreb ogroman, znamo šta znači grend slem. Uzbuđujuće je biti deo svega ovoga - kazao je Đoković.

Sve zanima trenutna situacija za zglobom desne ruke, mučio ga je tokom takmičenja na Junajted kupu.

- Zglob je dobro, imao sam veoma težak meč sa De Minorom. Treninzi idu dobro, sve izgleda dobro, videćemo. De Minor je došao do Top 10, velika priča za njega. Nije to veliko iznenađenje za mene, on je jedan od najbržih ako ne najbrži teniser na turu. Jednako dobar u ofanzivi i defanzivi, Lejton Hjuit mu je mentor i pomaže mu dosta u ovom procesu. Znam da su očekivanja velika kada se igra kući, a i velika je šansa da ode daleko. U odličnoj je formi.

Foto: profimedia

 

Ne krije Novak ciljeve, želi sve da osvoji.

- Nije tajna da izgovorim svoje ciljeve, hoću da osvojim sve turnire na kojima igram. Mnoge sezone koje sam igrao sam pobeđivao i u Australiji. Nadam se da ću biti spreman da budem makar blizu nivoa kao prošle godine. Videćemo kako će sad biti, imamo Olimpijske igre ove sezone, moram da razmišam jedno po jedno kako bude dolazilo.

Australijan open ove godine počinje u nedelju, trajaće jedan dan duže. Organizatori su tako izašli u susret teniserima kako bi se izbegli mečevi koji su znali da traju i nekoliko sati iza ponoći. 

- Mislim da Rolan Garos počinje u nedelju. To će pomoći zbog velikog broja mečeva, raspored je zgusnut, a potrebno je da mečevi budu gotovi u neko normalno vreme.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija