• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.01.2024

12:22

Može svako da me pobedi! Novak oprezan pred novim izazovima!

profimedia

Novak Đoković

Može svako da me pobedi! Novak oprezan pred novim izazovima!

Podeli vest

Najbolje rangirani teniser na ATP listi, Novak Đoković posle pobede nad Tejlorom Fricom na pres konferenciji je rekao

Na samom startu pres konferencije Novak Đoković se dotakao ogromne vrućine koja mu je smetala dobar deo meča, a onda je pričao o samom duelu.

- Čekao sam da čitav stadion bude u senci, bilo je jako toplo. Izgubili smo dosta snage, fizički smo radili, on je bio agresivan, prilično je dobro servirao i ostavljao me daleko iza linije. Video se njegov plan, bilo mi je jako teško da igram u prva dva seta. Posle sam počeo da igram bolje, da se osećam bolje, ali i servis... Servis me je služio, imao sam više asova od njega, to mi je olakšalo život. Kako sam igrao u trećem i četvrtom me jako raduje - rekao je on.

Srbin se ovom pobedom izjednačio  a legendarnom Monikom Seleš. Sada njih dvoje imaju po 33 pobede na Australijan open i vrhu su liste po trijumfima kada je u pitanju prvi grend slem u sezoni.

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Mnogo mi znači, nisam znao! Zaista volim Moniku, imam Moniku u glavi kada sam odrastao u Srbiji, jer je Jelena Genčić je radila sa Monikom kada je bila mlađa. "Monika radi ovo, Monika radi ono", ona je jedan od idola, kada sam imao priliku da je upoznam, bio sam veoma nervozan. Priča naš jezik jer je rođena u Srbiji, znam da je imala sjajnu karijeru, dobro je igrala u Australiji. Svi se pitamo koliko je mogla još da nije bilo onoga kroz šta je prošlo. Samo najlepše reči o njoj i drago mi je što delimo taj rekord - naglasio je Srbin.

Prokomentarisao je ideju da se spoje ATP i WTA.

- Da, čuo sam. Ne znam da li se totalno spaja ili samo komercijalna saradnja dva tura. Logično je. Imamo dosta zajedničkih događaja, pokušavamo da još dosta stvari spojimo, ali kada dolazimo do totalnog spajanja, nisam siguran da će to raditi. Razlika, onako kako ture operišu, nisam više u savetu i nemam mnogo informacija, ali videćemo kako će to izgledati  - kaže Nole.

Oprezan je Novak pred nove izazove, svestan je činjenice da u sportu sve može da se desi.

- Sve je stvar perspektivne. Može svako da me pobedi, mogu i ja svakog da pobedim, zavisi kako se gleda sa psihološkom aspekta. Znam ko sam i šta sam i šta sam postigao, znam da mogu da trijumfujem protiv bilo koga. Nije tajna da se ide na titulu, još dva meča su ostala - podvukao je Đoković.

On će u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije igrati protiv boljeg iz duela Janika Sinera i Andreja Rubljova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija