• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.01.2024

06:12

Novinar provocirao Novaka! On jedva disao, a on ga ovo pitao

Tanjug/AP

Novak Đoković

Novinar provocirao Novaka! On jedva disao, a on ga ovo pitao

Podeli vest

Novak Đoković se posle tri i po sata borbe plasirao u polufinale Australijan opena pošto je pobedio Tejlora Frica (3:1), a onda su novinari pokušali da ga izbace iz takta.

Meč je igrao u dnevnom terminu, odlukom organizatora, i to posle dva sata kašnjena. Nije Novaku bilo lako na 30 stepeni Celzijusa, a tokom meča smo u nekoliko navrata videli da mu uslovi ne odgovaraju, bori sa, jedva je disao.

Ipak, nakon pobede na konferenciji za medije jedan novinar ga je pitao da li je prednost za njega zbog toga što će njegov protivnik u polufinalu "biti malo umorniji", "da li je to fer". Rival će mu biti Janik Siner, pobedio je Andreja Rubljova sa 3:0 u meču koji je odigran nakon Novakovog.

Ta provokacija malo je iznervirala prvog tenisera sveta, pa je uzvratio prvo kontrapitanjem.

- Kakvu prednost ću imati? - pitao je Novak.

Đoković je onda objasnio da će svi imati dovoljno vremena da se odmore pred polufinalne mečeve koji su u petak.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

- Imamo dva dana. Igramo polufinala u petak, tako da dovoljno je vremena da odmorimo.

Inače, niko nije pitao zašto prvi teniser sveta dva meča zaredom igrao u dnevnom terminu. Za sve se pitaju organizatori, televizije koje prenose mečeve, a profit je svima na prvom mestu.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

- Rasporedi su postali značajna tema. Nisam mogao da dam jasan odgovor na to, jer se pitaju organizatori. ATP je smislio tu promenu pravila, ali grend slemovi su nezavisni. Znamo da postoje dve sesije. Ako muškarci igraju tri, četiri sata i treba im 45 minuta da očiste stadion, potrebno je dosta vremena. Nije idealno. Nije sjajno za Sinera i Rubljova. Znam da je za navijače uzbudljivo da vide kraj meča u dva ili tri ujutru. I ja sam bio deo takvih, ali to nije zabavno za nas. Ali, shvatam poentu. Možda bi trebalo organizovati manje mečeva. To će se teško desiti jer svaki meč nosi veliku ekonomsku vrednost. Mnogo je elemenata u igri. Vlasnici prava na prenos donose mnogo novca turniru. Na kraju dana, oni su ti koji povlače liniju. Kreg Tajli je sjajna osoba, uvek pokušava da olakša igračima, čuje njihove mišljenje i uzme u razmatranje. Ali, TV kanali imaju veliku moć. Teško je reći šta je najbolji scenario - dodao je Đoković.

 

Pogledajte najbolje fotografije sa meča Novaka Đokovića i Tejlora Frica.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija