• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2024

09:56

Panika, Novaku se drma tron! Izbrisani mu bodovi, evo do kada je siguran

Tanjug/AP Photo

Novak Đoković

Panika, Novaku se drma tron! Izbrisani mu bodovi, evo do kada je siguran

Podeli vest

Novak Đoković je počeo 410. nedelju na vrhu ATP liste, a na tronu bi mogao da ostane do Rolan Garosa.

Na Australijan openu naš teniser nije uspeo da odbrani šampionski pehar, pa je izgubio 1.200 bodova i trenutno je na 9.855. Za vratom mu dišu Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Janik Siner.

Prvi teniser sveta je prošle godine posle Melburna igrao samo u Dubaiju i osvojio 180 bodova pošto je poražen u polufinalu. Najavio je da će igrati Indijan Vels i Majami, a ako pobedi može da zaradi 2.000 bodova. Što se šljake tiče, u Monte Karlu brani 90 bodova, 45 u Banja Luci, 180 u Rimu, pa može dobro da zaradi nove bodove pre Rolan Garosa na kom brani trofej i 2.000.

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Španac mu je najbliži jer je prišao na samo 600 bodova pošto u ovom trenutku ima 9.255. Alkaraz je prošle sezone posle Australijan opena osvojio je Buenos Ajres (250), igrao je finale Rija (300), pobedio na Indijan Vels (1.000), došao do polufinala u Majamiju (400), a potom je slavio u Barseloni na šljaci (500), Madrid (1.000), dok je jedino kiksnuo u Rimu gde je ispao u drugom kolu. Na Rolan Garosu je ispao u polufinalu, tako da i tu može da napravi napredak. 

Teoretski, mogao bi da nadmaši Novaka pre Pariza, ako bi igrao i pobedio u Buenos Ajresu, Riju i Akapulku, sa koga se povukao zbog povrede 2023. Onda bi 2. marta pretekao Đokovića, naravno pod pretpostavkom da Novak ne igra neki turnir pre sezone u Americi. 

 

Foto: Tanjug/ap

Karlos Alkaraz

 

Što se tiče Medvedeva, kome Đoković beži 1.090 poena, i on brani veliki broj poena pre šljake i deluje skoro nemoguće da sustigne Novaka. On će braniti u Roterdamu 500 bodova, potom u Dohi 250, a zatim u Dubaiju 500, pa nema gde da osvoji nove poene i Nole je miran. U Majami brani 1.000 bodova, prošle sezone je pobedio, kao i finale Indijan Velsa (650 bodova), gde  može do novih 350 bodova. Titulu je osvojio u Rimu (1.000 bodova), igrao je četvrtfinale Monte Karla (200 bodova) i četvrto kolo Madrida (100 bodova). Rus je ispao u prvom kolu Rolan Garosa prošle godine, pa tu može da napravi skoro 2.000 bodova razlike.

Foto: EPAIMAGES

 

 

I Janik Siner, novi šampion Australijan opena, pre sezone na šljaci brani ogroman broj bodova. Osvojio je Marsej (250 bodova), igrao finale Roterdama (300 bodova), polufinale Indijan Velsa (400 bodova), finale Majamija (650 bodova), tako da nema mnogo mesta gde bi mogao da dođe do dodatnih poena i ugrozi Srbina koji ima 1,545 bodova više. U sezoni na šljaci je u Rimu eliminisan u četvrtoj rundi, u Barseloni se povukao u četvrtfinalu, u Monaku brani polufinale, dok je u Parizu takmičenje završio u drugom kolu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija