• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2024

05:44

Ovo je najnovija ATP lista! Velike promene, evo šta znače za Novaka

Tanjug/AP

Tenis

Ovo je najnovija ATP lista! Velike promene, evo šta znače za Novaka

Podeli vest

Novak Đoković nije odbranio trofej na Australijan openju, ali je ostao prvi teniser sveta i počeo je 410. nedelju na prvom mestu na ATP listi.

Srpski teniser eliminisan je u polufinalu prvog grend slema u sezoni, a pošto je branio trofej, ostao je bez 1,200 bodova, pa sada ima 9,855. Za petama su mu Karlos Alkaraz, koji na drugoj poziciji ima 9,255 bodova, Danil Medvedev je poražen u finalu, ali je ostao treći na svetu, zaradio je 1,210 bodova i sada ima 8,756.

Šampion Australijan opena Janik Siner trenutno ima 8,310 bodova pošto je sa titulom osvojio i 1,820 bodova. Potom na ATP listi slede Andrej Rubljov (5,050), Nemac Aleksander Zerev (5,030), Holger Rune je napredovao jedno mesto (3.685) kao i Hubert Hurkač (3,540), Tejlor Froc je deveti na svetu pošto je skočio tri mesta (3,195), dok je Stefanos Cicipas pokvario plasman za tri pozicije (3,025), jer je izgubio 1,000 bodova. 

Od srpskih igrača Laslo Đere je pao za jednu poziciju, pa je ove nedelje na 34. mestu sa 1.215 bodova,  Miomir Kecmanović je 41. nakon što je napredovao čak 19 mesta sa 1,080 bodova, dok je Dušan Lajović 53. igrač na planeti (939), dok je Hamad Međedović na 105. poziciji (586).

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Što se Novaka tiče i nastavka sezone, napraviće pauzu od više od mesec dana i sledeći turnir na kojem će nastupiti biće Indijan Vels. Ovaj masters, koji se smatra nezvaničnim petim grend slem turnirom, ove godine je na programu od 6. do 17. marta.

- Tek je početak sezone, još imama velike nade za grend slemove, Olimpijske igre. Ovakav početak nije nešto našta sam navikao, jer sam mnoge sezone počinjao grend slem titulom na Australijan openu. Na ovom turniru nisam bio onakav kakav sam želeo da budem, ali nije ničemu kraj, videćemo kako će ostatak sezone izgledati - poručio je Novak Đoković pre nekoliko dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija