• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2024

13:00

Jedva dočekali krah! Kad ga otpišu Novak sve ovako ućutka

EPAIMAGES

Novak Đoković

Jedva dočekali krah! Kad ga otpišu Novak sve ovako ućutka

Podeli vest

Teniska sezona nije počela kao minule četiri godine, Novak Đoković je poražen u polufinalu Australijan opena.

Opet ga svi otpisuju, prognoziraju pad, kraj dominacije... "Siner potopio kralja", "Kralj je mrtav, živeo Siner", bruje mediji posle eliminacije Srbina u polufinalu Australijan opena. 

Sve smo to videli i posle Vimbldona 2023. godine, kada je srpski treniser poražen u finalu od Karlosa Alkaraza. Ceo svet je tada slao Srbina u penziju, a klanjao se novom kralju - Špancu. 
 "Kralj je mrtav, rođen je novi teniski kralj","Novakova era je gotova, Alkarasova je počela", brujali su tada svetski mediji i napravili kolasalnu grešku. Reći da je vladavina Novaka Đokovića završena i da je Karlos Alkaraz novi kralj tenisa - može samo neko ko ne zna šta Srbin radi već 20 godina, za šta je sposoban.

Pre šest meseci je jedan američki gigant u proizvodnji sportske opreme na društvenim mrežama objavio fotografiju mladog španskog igrača sa krunom na glavi, pa se samo nekoliko nedelja kasnije pokajao:

"Ne budite deo ere, započnite svoju. Čestitamo Karlosu, najmlađem svetskom broju 1. Tvoja era je tek počela", potrčali su pred rudu Amerikanci, pa se sve ekspresno raspalo.

 

Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

 

 

 

Malo su se Amerikanci zeznuli i preračunali. Usledio je krah Alkaraza od Vimbldona. Nije osvojio ništa. Eliminisan je nakon trećeg kola na mastersu u Kanadi, pa je poražen od Novaka Đokovića u finalu Sinsinatija, od Danila Medvedeva u polufinalu Ju-Es opan, u polufinalu je okončao i takmičenje u Pekingu, a u trećem kolu mastersa u Šangaju, dok je u Parizu takmičenje završio nakon prvog meča. Potom je poražen od Srbina u polufinalu Završnog masterasa, pa sad u četvrtfinalu Australijan opena.

 

Foto: AP PHOTO

Svetski mediji opet otpisuju Novaka Đokovića

 

S druge strane, Novak je od poraza u Londonu podizao trofeje na Sinsinatiju, Ju-Es openu i mastersu u Parizu Trijumfovao je i na Završmnom masters u Torinu i godinu završio na prvom mestu na ATP listi.  Novak je osmi put godinu završio na tronu ATP listi. Iza sebe je ostavio idola Pita Samprasa sa šest i Rodžera Federera i Rafaela Nadala sa pet godina. Osvojio je i rekordnu sedmu titulu na završnom mastersu u Torino, nadmašio je Rodžera Federera koji je ostao na šest.

Siner jeste uzdrmao Đokovića, zaustavio ga je na njegovoj teritoriji, na Rod Lejver areni, ali daleko smo od toga da je okončao njegovu dominaciju. Mislili su to i za Alkaraza, ali su ozbiljno pogrešili. Ne optisuje se posle jednog meča čovek sa 24 grend slem trofeja, 40 mastersa, čak i ako ima 36 godina.  Pošto znamo šta se desilo prošli put kada su ga otpisali, trabalo bi da budu sad malo pametniji, jer je ovo Olimpijska godina, neće Srbin odustati od sna, zlata na Olimpijskim igrama, ali ni od Rolan Garosa, Vimbldona, Ju-Es opena.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Ima još goriva u toj mašini. Sva ta otpisivanja dodatno su razgoropadila Đokovića. Nikada ne potcenjujte sposobnost srpskog Terminatora da se nakon najtežih poraza karijere, vrati još jači. Pa, okončali su mu karijeru 2020. kada je diskvalifikovan sa Ju-Es opena jer je slučajno lopticom udario sudiju, potom pre dve godine kada je kao kriminalac proteran iz Australije. Bitno je podsećati da je prošao maltretiranje, zatvaranje, deportaciju, ljudima je zaista potrebno osvežiti pamćenje kada je radi o Novaku, jer se suviše lako otpisuju. On je od januara 2022. godine osvojio tri masters titule, četiri grend slema i postao rekorder po broju najvećih teniskih titula, trenutno ih ima 24, trijumfovao na oba završna mastersa i probio 400 nedelja na čelu teniskog poretka.

- Tek je početak sezone, još imama velike nade za grend slemove, Olimpijske igre. Ovakav početak nije nešto našta sam navikao, jer sam mnoge sezone počinjao GS titulom na Australijan openu - rekao je Novak posle poraza u Melbnu. 

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Naravno, poraza od Janika Sinera jasan je pokazatelj da mladi rivali, 15 godina mlađi od Novaka, postaju sve bolji, iskusniji, opasniji, ali kiks na Vimbldonu i sad u Australiji ne znači kraj.  Kada je na kolenima, tada je najopasniji.

Nije kraj! Kralj još nema nameru da se povuče. Ne skidajte krunu Novaku.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija