• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2024

09:10

Nole odao priznanje Janiku: Nadigran sam, bolji je pobedio!

Tanjug/AP

Novak Đoković

Nole odao priznanje Janiku: Nadigran sam, bolji je pobedio!

Podeli vest

Mnogo toga danas nije funkcionisalo u mojoj igri, dodaje Novak.

Nažalost Novak Đoković nije uspeo da nastavi svoj pobednički niz na Australijan openu pošto ga je u polufinalu zaustavio Janik Siner. Srpski teniser tako je doživeo prvi poraz nakon dugih šest godina  u Melburnu i po prvi put nije uspeo da slavi u polufinalu. 

Nema srpski teniser jasan plan i program na kojim turnirima će učestvovati do kraja ove sezone, ali se očekuje da to budu oni najvažniji - grend slemovi i Olimpijske igre. 

- Ne znam kako će se stvari odvijati. Kada čovek izađe sa terena posle poraza, uvek je vruća glava. Trudiš se da budeš racionalan, ali puno je neracionalnih stvari. Želim da se slegnu misli. Ne znam na kojim ću turnirima igrati. Ja sam se sebi obavezao da ću ovu sezonu odigrati do kraja, u pogledu toga da ću igrati na najvećim turnirima. Ne znam da li će se to promeniti, sve je moguće u ovoj fazi. Neočkeivane i iznenađujuće odluke su više očekivane nego pre 20 godina - poručuje Đoković. 

Nije danas funkcionisao ritern srpskog tenisera, no, Đoković ističe da to nije jedini uzrok poraza u polufinalu Australijan opena. 

- Ritern je samo jedan od aspekata moje igre koji nije funkcionisao danas. Možda u trećem setu servis. Stalno sam bio na zadnjoj nozi i rezultatski i igrački. Nije on toliko vinera imao od mene, koliko sam ja mnogostruko imao grešaka. Dosta loš meč, ako ne i najgori u završnicama na grend slemovima koje sam igrao. Dešava se, to je deo sporta. Kada ne možeš da pročitaš servis, nemam osećaj da mogu da riterniram na pravi način. To je bio jedan od najslabijih delova moje igre, nisam imao brejk priliku. On je mogao rasterećenije da igra. Nadigran sam jednostavno, pružam ruku, bio je bolji. Nisam pružio otpor koji je trebalo da pružim

 Zabrinuo je Novak Đoković svoje navijače rečenicom kako se nada da će imati priliku da se vrati još jednom na Australijan open, ali je potom "ugasio požar" i objasnio da poraz od Sinera nikako nije početak kraja. 

- Trenutno mi je vruća glava, teško je osvrnuti se na meč na smislen način. Možda sutra ili u narednim danima. Nizu pobeda je bilo suđeno da se jednog dana završi. Barem sam dao sve od sebe u uslovima kada nisam dobro igrao. Dao sam mu dobru priliku da osvoji grend slem. Najbolji grend slem u mojoj karijeri. Nadam se da ću dobiti priliku da se vratim, da igram barem još jednom. I dalje imam nade za druge slemove, Olimpijske igre i druge turnire. Tek je početak sezone. Nisam navikao na ovaj osećaj. Nikada nisam izgubio u polufinalu. Hajde da vidimo. Ovaj turnir nije bio na mom nivou, ali to ne znači nužno da je to početak kraja - jasan je Novak Đoković. 

Nikada Novak Đoković nije krio da su mu najveća strast grend slem trofeji, prvi sledeći mogao bi da osvoji na Rolan Garosu, ali je turnir u Parizu još uvek daleko da bi o njemu moglo da se razmišlja. 

- Daleko je, da vidimo kako igrači igraju narednih meseci. Druga je podloga i uslovi. Neki igrači su veći favoriti na šljaci jer im odgovara. Naravno, ako Nadal igra uvek je favorit. Bez obzira na to što nije mnogo igrao. Naravno i Alkaras i Siner. Svi koji su u vrhu. Možete uzeti prvih pet i svi su favoriti - objašnjava Nole. 

Foto: EPAIMAGES

 

Tokom čitavog meča Đoković nije uspevao da dođe do brejk prilika na sevris Janika Sinera. Nestvaran podatak i nešto što se srpskom teniseru prvi put desilo u bogatoj karijeri. 

- Taj podatak govori dovoljno. On je servirao precizno. Ja, teško je sve opisati, mnogo je negativnih stvari. Nisam zadovoljan sa riternom, kretanjem, bekhendom. Sve je bilo ispod proseka. Bio je jako dominantan u svojim servis gemovima. Ako servirate dobro i ne suočite se sa brejk šansom za protivnika... Čestitke za njega, odigrao je bez mane. 

Svestan je i srpski teniser da ove godine nije pronašao pravu formu za Australijan open. 

- Čitav turnir nisam igrao ni blizu svog najboljeg. Možda protiv Manarina, ali većinu mečeva nisam kako obično igram u Australiji. Na neki način me je iznenadilo, ali sa druge strane nisam osećao sebe. Neko bi rekao da je i polufinale dobar rezultat - objašnjava Đoković. 

Na početku obraćanja medijima srpski teniser čestitao je Janiku Sineru na sjajnoj igri danas, ali i na kompletnom utisku tokom čitavog Australijan opena. 

- Pre svega bih čestitao Sineru na sjajnom meču i turniru. Zaslužio je da bude u finalu, nadigrao me je u potpunosti. Šokiran sam nivoom svoje igre. Malo šta sam dobro radio u prva dva seta. Ovo je jedan od najgorih mečeva na grend slemu koje sam igrao, barem što se ja sećam. U isto vreme, čestitke njemu što je sve radio bolje od mene, u svakom aspektu igre. Uspeo sam da podignem nivo u trećem setu. Generalno, nivo mog tenisa nije bio sjajan. U tim trenucima pokušate da podignete sebe i svoju igru. To sam pokušao i publika je bila sjajna - rekao je Novak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija