• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

20.02.2024

10:55

Grom iz vedra neba! Novak Đoković dobija bistu u Francuskoj!

EPAIMAGES

Novak Đoković

Grom iz vedra neba! Novak Đoković dobija bistu u Francuskoj!

Podeli vest

Novak Đoković, prvi teniser sveta, dobiće bistu u Francuskoj.

Na inicijativu predsednika udruženja "Svi Srbi u Parizu“, Saše Pešića, i angažovanje i rad legende motociklizma Dragoslava Kuleta Perišića, koji je vodio pregovore i zajedno sa Sašom radio na projektu, na vanrednoj sednici Skupštine opštine grada Tonon le Ben odlučeno je da najbolji teniser svih vremena dobije bistu u ovom gradu.

To nije sve, kako prenosi portal "ssup.fr", po Novaku Đokoviću će se zvati hala i kompleks teniskih terena u ovom francuskom gradiću na obali Ženevskog jezera. 

"Ova sjajna vest pokazuje da se inicijativom i radom samo dva pojedinca, bez ičije pomoći, može mnogo učiniti na promociji srpstva i jačanja srpsko-francuskog prijateljstva. Ovo će biti prva bista u Evropi sa likom Novaka Đokovića. Za ovu odluku su glasali svi članovi izvršnog veća ovog grada na čelo sa predsednikom opštine Kristof Aminjon. U martu mesecu se planira sastanak sa Novakom Đokovićem i njegovim timom kako bi se dogovorili detalji oko prisustva srpskog tenisera na inauguraciji biste i imenovanja hale i teniskih terena koji će nositi njegovo ime", navodi pomenuti portal.

 

Foto: EPA

Novak Đoković posle pobede na Rolan Garosu

 

Ideja Kuleta Perišića je da se bista pravi od najboljeg mermera u Srbiji iz rudnika mermera Venčac kod Aranđelovca, a da to urade zajednički - jedan umetnik iz Srbije i jedan iz Francuske. Inaguraciji će prisustvovati predsednik Francuske teniske federacije, Žil Meroton sa svojim prijateljem, predsednikom teniskog saveza Tonon le Bena, Džerarom Bastijanom.

Podsetimo, Novak Đoković ima razloga da voli Francusku, tri puta je osvojio Rolan Garos 2016, 2021. i 2023. godine. Takođe, pobedio je i sedam puta na mastersu u Parizu, poslednji put prošle sezone.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija