• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

20.02.2024

05:37

Novinar pogodio u metu! Ozbiljno potkačio Alkaraza, pa pomenuo Đokovića i vakcinaciju

Reuters

Tenis

Novinar pogodio u metu! Ozbiljno potkačio Alkaraza, pa pomenuo Đokovića i vakcinaciju

Podeli vest

Kris Bauers, poznati teniski novinar, jedan je od retkih koji se usudio i rekao da se Karlos Alkaraz ekspresno domogao vrha samo jer Novaku Đokoviću nije bilo dozvoljeno da se takmiči na nekim turnirima jer nije vakcinisan.


Živa istina, samo niko ne sme to da kaže. Dok Španca svi dižu u nebesa, kažu da je novi "kralj" tenisa, Bauers smatra da su njegovi uspesi posledica vakcinalnog statusa Novaka Đokovića.

Naš teniser nije vakcinisan protiv korone, pa nije mogao da igra u Americi na mastersima u Indijan Velsu, Majamiju, Sinsinatiju, kao i na Ju-Es openu 2022. godine. Tako je Španac osvojio Majami i 1.000 bodova, kao i Ju-Es open i čak 2.000 poena i došao do prvog mesta na svetu. Prošle sezone je trijumfovao na Indijan Velsu, a naš as je tek nakon maja mogao da uđe nevakcinisan u Ameriku. Nije na odmet pomenuti da je pre dve godine Novak pobedio na Vimbldonu, ali nije dobio 2.000 bodova, jer je ATP kaznio Engleze pošto nisu dozvolili Rusima i Belorusima da se takmiče zbog rata u Ukrajini. Sve je to uticalo da Španac postane najmlađi broj jedan na svetu.

 

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz prebrzo postao prvi na svetu

Prema mišljenju Bauersa, Alkarazova forma iz 2022. nije predstavljala realnu sliku o njemu, zbog toga što Đokoviću tada nije dozvoljeno da igra na velikom broju turnira.

- Rekao bih da je igrač zbog kog sam najviše uzbuđen Karlos Alkaras. On je u blagom padu, čini mi se da više ne uživa toliko, delom zbog toga što je do vrha veštački rano. Ne uz malu zaslugu toga što Đokoviću nije dozvoljeno da igra na nekim turnirima, dva od četiri grend slema, četiri od osam mastersa 1000 u 2022. zbog njegovog vakcinalnog statusa. Mislim da je Alkaraz prerano stupio na najveću scenu - bez dlake na jeziku je rekao Bauers i ne sumnjamo da će se hejteri vrlo brzo javiti.

Španac nedavno nije uspeo da odbrani titulu na Buenos Ajresu nakon poraza u polufinalu. Bio je to njegov sedmi turnir bez pobed od osvajanja Vimbldona prošle sezone, nastavio je vrlo lošu seriju, pa je jasno da je u ozbiljnoj krizi ili je ovo ipak njegovo realno stanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija