• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. K.

18.02.2024

07:11

Senzacija! Žestok udarac za Alkaraza, evo šta to znači za Novaka

Tanjug/AP

Tenis

Senzacija! Žestok udarac za Alkaraza, evo šta to znači za Novaka

Podeli vest

Španski teniser Karlos Alkaraz izgubio je od Nikolasa Đarija, 21. tenisera sveta, u polufinalu Buenos Ajresa sa 7:6, 6:3.

Svi su očekivali da Alkaraz odbrani titulu u Argentini, ali je opet posustao, pa će izgubiti nove bodove u trci za Novakom Đokovićem na ATP listi.

Španac trofej nije uzeo još od prošlogodišnjeg Vimbldona, kada je u finalu pobedio našeg tenisera, ali od tada nije podigao trofej. Đari se revanširao Španci nakon što je prošle godine od Alkaraza izgubio u Riju, a zatim i na Vimbldonu. U prvom setu ni jedan ni drugi nisu imali brejk loptu, u tri gema se samo stiglo i do đusa, ali je Čileanac u taj brejku došao do prednosti. Alkaraz je napravio brejk u prvom gemu drugog seta, činilo se da bi to mogao da živne, ali je Đari odmah uzvratio agresivnom igrom. Karlitos je ipak na 5:3 imao dve brejk lopte, ali Đari nije paničio, došao je do druge meč lopte i realizovao ju je.

Za četvrtu titulu u karijeri, 28-godišnji Đari boriće se sa Fakundom Dijazom Akostom, koji je savladao Federika Koriju sa 6:2, 6:3.

 

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

 

Alkaraz je prošle godine dobio 250 bodova za osvajanje Buenos Ajresa, a odbranio je samo 90, pa će tako od ponedeljka na ATP listi imati 160 bodova manje.  Đoković će zadržati 9.855 bodova, dok će  Karlos biti sada na većoj distanci sa 9.095. Još dalje će biti Danil Medvedev koji gubi 500 bodova jer ne igra u Roterdamu i imaće 8.265, dok četvrti teniser sveta Janik Siner može da pobedom u finalu protiv De Minora zaradi dodatnih 200 u odnosu na prošlu sezonu. Trenutno je na 8.070, odnosno može na treće mesto.

Alkaraz odmah ide u Rio da igra turnir iz serije 500, a brani finale i 300 bodova, nakon toga ga čekaju mastersu u Indijan Velsu i Majamiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija