• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

08.03.2024

16:51

Počistio ga veteran! Nole ima košmare od poslednjeg nastupa na Indijan Velsu!

EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Novak Đoković

Počistio ga veteran! Nole ima košmare od poslednjeg nastupa na Indijan Velsu!

Podeli vest

Prvi teniser sveta, Novak Đoković nastupa na Indijan Velsu nakon dugih pet godina.

Davne 2019. godine, Novak Đoković je poslednji put nastupio u "američkoj pustinji". Tada je takođe bio na čelu ATP liste, međutim nije se sve izdešavalo u Kaliforniji onako kako je on zamišljao.

Tada je "velika trojka" još uvek gospodarila scenom "belog sporta", većina današnjih iz igrača iz Top 10 nisu bili u vrhu ove igre, ipak Nole je i tada bio predvodnik.

NEMAC KOJEG ĆE DUGO PAMTITI

Novak je Ameriku došao s velikim ambicijama, Australijan  open je osvojio tako što je u finalu deklasirao Rafaela Nadala (6:2, 6:3, 6:3). Očekivalo se da će nastaviti u istom ritmu, međutim desilo se nešto potpuno suprotno.

U prvom kolu je bio slobodan, a potom je usledio obračun sa Bjornom Fratenđelom. Lako je Srbin izašao na kraj s njim rezultatom 7:6, 6:2.

Sledeći ispit takođe nije trebalo da bude preterano težak, pošto ga je čekao teniski veteran Filip Kolšrajber koji je u tom momentu imao 36 godina.

Ipak, odigrao Nemac na sve ili ništa. Išao je na svaku lopticu, borio se kao lav, a to mu se višestruko isplatilo.

Dobio je oba seta rezultatom 6:4, 6:4 i tako eliminisao prvog reketa planete. Kolšrajber je već narednom kolu počišćen od strane Gaela Monfisa sa 6:2, 6:0, ali ovo je podvig kojeg će jednog dana prepričavati unucima.

Nole je pognute glave napustio teren, a zatim počeo pripreme za Majami, gde se takođe nije slavno proveo, pošto je poražen u četvtoj rundi od Roberta Bautiste Aguta rezultatom 1:6, 7:5, 6:3.

ZABORAVLJENI AUSTRIJANAC
 

Te godine trofej je podigao Dominik Tim. Austrijanac je tada imao svoje najbolje igračke dane, a u finalu je uspeo da savlada Rodžera Federera i to posle preokreta.

Dobio je Švajcarac prvi set rezultatom 6:3, a onda se pričao potpuno okrenula. Sledeća dva seta na ruku su išla Timu i tako je 6:3, 7:5 priveo meč kraju i popeo se na pobednički tron.

Godinu nakon toga, osvojio Ju-Es open, činilo se kako je na dobrom putu da uskoro postane svetski broj jedan, ali povrede su ga sprečile u tome.

Dugo je bio van terena, a nakon toga nije uspeo da se vrati u pravu formu. Danas za mnoge ATP turnire mora da igra kvalifikacije, a nalazi se na 91. mestu. 

Zanimljivo da od tog Otvorenog prvenstva Amerike više nikad nije osvojio turnir, a fanovi ovog sporta su pomalo čak i zaboravili na njega.

KLINCI NISU BILI NA MAPI

Zanimljivo da šest igrača od današnjih Top 10 tenisera tada nije učestvovalo na Indijan Velsu. U pitanju su Karlos Alkaraz, Janik Siner, Andrej Rubljov, Holger Rune, Kasper Rud i Aleks De Minor. 

Samo su Novak Đoković, Danil Medvedev, Aleksandar Zverev i Hubert Hurkač bili u glavnom žrebu takmičenja. 

Većina njih su tada još bili na juniori i maštali su o danu kada će odmeriti snage s Noletom, a nekoiliko godina kasnije želje su im se ispunile.

Biće ovo zanimljiv povratak našeg asa na prvi masters u sezoni. Skoro sve se promenilo, ATP lista je potpuno drugačija, ali on je i dalje na vrhu, gladan pobeda i željan okršaja s mladim lavovima.

Po mišljenju kladioničarski bukmejkera, on je apsolutni favorit sa kvotom 3, sledi Siner(4), a zatim Alkaraz, a videćemo ko će na kraju smestiti pehar na svoje trofejne police.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija