• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

27.03.2024

11:13

Hrvat bio na lekovima zbog Đokovića! Ivanišević sve priznao, a godinama je ćutao

REUTERS/Loren Elliott

Novak Đoković

Hrvat bio na lekovima zbog Đokovića! Ivanišević sve priznao, a godinama je ćutao

Podeli vest

Kao grom iz vedra nema potresla je teniski svet svet da je Novak Đoković prekinuo saradnju sa Goranom Ivaniševićem posle šest godina.

Ivanišević je postao deo tima najboljeg tenisera ikada 2019. godine, a prvo je delio ulogu trenera sa Marijanom Vajdom, a nakon odlaska Čeha postao je Novakov prvi trener. 

Raskida saradnje usledio je u trenutku kada Novak nema nijednu titulu od početka godine, ispao je u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera, u trećoj rundi Indijan Velsa od Luke Nardija, dok je otkazao učešće u Majamiju. Sam Novak je priznao da je njihova hemija na terenu imala uspone i padove, ali je prijateljstvo snažno kao kamen. Goran je u poslednje vreme u nekoliko navrata rekao da nema ništa lepše od toga nego biti trener najboljem teniseru ikada, ali da mu nije lako. Istina, nije ga Nole štedeo, Hrvat je uvek bi na udaru Srbina kada je bio nervozan, kada nije išlo na terenu, pa je često bes znao da iskali na Goranu, da psuje i viče na njega. 

Pre nekoliko meseci je Goran priznao da pijele lekove zbog Novaka, mada u šali, ali...

- Samo je nebo granica, samo da ostane zdrav, da je srećan, zadovoljan u glavi, spreman i da se dobro napravi raspored, da on ima tu želju, volju, motivaciju da igra. Slemovi su prioritet, ali moraš nešto da igraš i pre tih turnira, da uđeš u formu, plan je okej,  najvažnija stvar su Olimpijske igre, biće gadno, ide Rolan Garos, Vimbldon, Igre, pa Ju-Es open, menjanje podloga, nervoza, ludilo, prijavio sam se za neke jake tablete, biće interesantna godina - rekao je Ivanišević nakon što je Đoković pokorio Torino.

Foto: profimedia

Novak Đoković i Goran Ivanišević

 

Jednom prilikom je rekao da mora da pazi na srce, jer je čovek u godinama.

- Nije lako sa njim, pogotovo kad mu stvari ne idu na ruku. Jednom nas je tri dana vezao lisicama, mučio nas i čupao nam nokte. Mnogo je toga o čemu ne mogu da pričam. Ali tu smo, još uvek smo živi. Moje srce je i dalje u redu. Iako, već sam čovek u godinama i morao bih više da pazim na njega.

Dodao je Goran da ne može da se naljuti na najboljeg tenisera ikada zbog temperamentnog ponašanja.

- Kako ja da se ljutim na najboljeg igrača u istoriji? Mogu samo da se ljutim kad bez razloga viče na nas. Uvek se trudi da pobedi, nije lako sa njim kad izgubi. U utorak je lako izgubio meč, u sredu ga uopšte nismo videli, tek u četvrtak, nismo znali šta se dešava. Nismo znali da li idemo kući, da li se zagrevamo za Hurkača, samo smo sedeli. Onda smo saznali da će da igra. Čim mu tu nešto "klikne", kao svako ljudsko biće, bori se sa sobom, donosio je dobre odluke, ostao smiren. Tri slema, prvi je, ima motivaciju. Sa porodicom sam bio u šopingu, za mene je ta sreda bila lepa i opuštena. Sad sam ovde sa vama i slavim. 

 

Foto: EPA-EFE/James Ross

Goran Ivanišević

 

Novak Đokovića je pre Gorana Ivaniševića sarađivao sa Rikardom Pjatijem, Marjanom Vajdom, Todom Martinom, Borisom Bekerom, kratko i sa Andreom Agasijem. Ima vremena da donese odluku o tome sa kim će raditi ubuduće, naravno, prvi naredni turnir mu je masters u Monte Karlu od 7. do 14. aprila, ali ono što je bitno našem asu čea ga tek u Parizu - Rolan Garos. 

 

 

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija