• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: A.K.

01.04.2024

08:57

Đoković u istoriji! Obora još jedan Federerov rekord

EPA/AP

Novak Đoković

Đoković u istoriji! Obora još jedan Federerov rekord

Podeli vest

Prvi teniser sveta Novak Đoković opet je ušao u istoriju "belog sporta"!

Najbolji teniser ikada je prvi na ATP listi sa 9.725 bodova i počeo je 419. nedelju na toj poziciji. Ono što je još važnije je da će Novak upravo ove sedmice, u nedelju, oboriti još jedan rekord Rodžera Federera.

Naš teniser će u  imati 36 godina i 321 dan i postaće najstariji teniser ikada koji je bio na prvom mestu. Federer je poslednji put bio na teniskom tronu kada je imao 36 godina i 320 dana. Čestitke su stigle i od ATP-a, a ovo je samo još jedan rekord koji potvrđuje da je najbolji teniser ikada.

 

Foto: printscrine/atp

 

 

Prvi put je broj jedan postao 14. jula 2011. godine kada je imao 24 godine. Iako je od tada prošlo skoro 13 godina, Nole je najveći deo vremena proveo na tronu, čak osam godina. Srbin je davno daleko iza sebe ostavio Rodžera Federera po broju nedelja na prvom mestu. Švajcarac je na tronu proveo 310 nedelja, nakon njega slede Pit Sampras sa 286, Ivan Lendl je bio prvi sa 270, Džimi Konors sa 268, a Rafael Nadal 209 nedelja. Od igrača koji su aktivni na čelu ATP karavana nalazili su se Endi Marej sa 41 nedeljom, Karlos Alkaraz je prvi bio 20 nedelja, a Danil Medvedev 16.

 

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je najstariji prvi teniser na svetu

 

Moramo da pomenemo da je Nole od 22. maja 2017. godine kada je napunio 30 godina osvojio čak 31 trofej, od toga 12 grend slem titula, a deset od 40 masters trofeja i dva od sedam trofeja na Završnom mastersu u sezoni. Godine mu ne mogu ništa, samo je još bolji.  

Nole je pre nekoliko ostao bez trenera, raskinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem, a sada se sa Nenadom Zimonjićem sprema za sezonu na šljaci. Prvo ga čeka masters u Monte Karlu na kom brani 90 bodova, 180 u Rimu, a najviše na Rolan Garosu 2.000, pošto je prošle sezone osvojio trofej, a i ove godine će biti jedan od glavnih favorita.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija