• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

18.03.2024

06:09

Promene na novoj ATP listi! Evo šta je s Novakom posle debakla

Tanjug/AP

Tenis

Promene na novoj ATP listi! Evo šta je s Novakom posle debakla

Podeli vest

Novak Đoković je zaustavljen u trećem kolu Indijan Velsa, ali je ostao prvi na novoj ATP listi.

Pošto prošle sezone nije branio bodove, zaradio je doduše samo 50 bodova, ali sad ima 9,725, počeo je 417. nedelju na prvoj poziciji na listi najboljih tenisera na svetu na kojoj je na tronu već osam godina. Rekord koji niko neće oboriti u bliskoj budućnosti.  Nole je posle Indijan Velsa otkazao učešće  u Majamiju, ali će i pored toga ostati prvi na svetu još najmanje četiri nedelje. Alkaraz bi posle eventualnog osvajanja Majamija imao 9,405  što mu ne bi bilo dovoljno da svrgne Đokovića sa trona. Siner bi s druge strane u slučaju pobede imao 8,660. Španac i Italijan mogu da se nadaju da mogu da prestignu Novaka jedino u sezoni na šljaci. 

 

 

 

 

Pada rekord

Srbin će uskoro oboriti još jedan rekord, 8. aprila Novak će imati 36 godina i 322 dana, te će oboriti rekord Rodžera Federera i postati najstariji teniser na prvom mestu. Švajcarac je poslednji put bio na teniskom tronu kada je imao 36 godina i 320 dana

Alkaraz drugi

Bilo je manjih promena u TOP 10, ali je Karlos Alkaraz i pored toga što je osvojio Indijan Vels ostao na drugom mestu i sad ima 8,805 bodova, dok je treći Janik Siner sa 8,310 poena.  

Rus Danil Medvedev je poražen od Španca u finalu, ali je i dalje četvrti  na svetu sa  7,765 bodova, dok je jedno mesto napredovao Aleksandar Zverev i ove nedelje ima 5,060 bodova, pretekao je Andreja Rubljova sa 4,970. Holger Rune je sedmi na svetu ima 3.875 poena, a slede ga Kasprer Rud, koji je plasman popravio za jednu poziciju i ima 3,560 poena, Hubert Hurkač je sa 3,370 deveti na svetu, a deseti je Aleks de Minor sa 3,300 bodova.

Od ostalih srpskih igrača Laslo Đere je ove nedelje na 35. mestu sa 1,190 bodova,  Miomir Kecmanović je 46. sa 1,030, dok je Dušan Lajović popravio plasman na četiri pozicije i ove nedelje je 52. igrač na svetu sa 957 bodova. Hamad Međedović je pokvario poziciju za čak 16 mesta, pa je sad 135. sa 482 boda. 

 

Foto: AP PHOTO

Karlos Alkaraz

 

Majami bez Novaka

Karlos Alkaraz će igrati u Majamiju, došao je prošle godine do polufinala i brani 400 bodova. U nastavku sezone slavio je u Barseloni na šljaci (500  bodova), Madridu (1.000  bodova), dok je jedino kiksnuo u Rimu gde je ispao u drugom kolu. Na Rolan Garosu je takmičenje završio u polufinalu, tako da i tu može da napravi napredak.

Janik Siner na Floridi brani 650 bodova pošto je igrao finale 2023, tako da nema mnogo mesta gde bi mogao da dođe do dodatnih poena. U sezoni na šljaci Italijan je u Monte Karlu osvojio 360 bodova, u Rimu je eliminisan u četvrtoj rundi (90  bodova), u Barseloni se povukao u četvrtfinalu (90  bodova), dok je u Parizu takmičenje završio u drugom kolu (45  bodova). 

Foto: tanjug/ap

Danil Medvedev poražen u finalu Indijan Velsa

 

Danil Medvedev je u Majamiju je osvojio trofej i 1.000 bodova. Trofej je podigao i u Rimu (1.000 bodova), igrao je četvrtfinale Monte Karla (200 bodova) i četvrto kolo Madrida (100 bodova). Rus je ispao u prvom kolu Rolan Garosa prošle godine, pa tu može da napravi skoro 2.000 bodova razlike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija