• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

14.03.2024

20:29

Federer uživa u penzionerskim danima: Putujem, posećujem muzeje i pratim kada Novak obori neki novi rekord!

EPAIMAGES

Tenis

Federer uživa u penzionerskim danima: Putujem, posećujem muzeje i pratim kada Novak obori neki novi rekord!

Podeli vest

Švajcarac pričao o životu nakon profesionalne karijere i priznao da mu tenis ne fali.

Bliži se dve godine od kako je Rodžer Federer rešio da okonča svoju tenisku karijeru i ode u zasluženu penziju. Legendarni Švajcarac uživa u penzionerskim danima, a u razgovoru za "GQ Hype" otkriva da mu teren uopšte ne nedostaje. 

- Osećam da su mi minuti sada važniji nego ranije. Laknulo mi je nakon što sam se povukao, ako to ima smisla. Poslednje godine bile su teške zbog kolena, osećao sam da se bliži kraj. Kada sam završio karijeru shvatio sam da je sve do tada bilo dobro. Ne nedostaje mi tenis, zaista ne. Osećam se mirno, svestan sam da mi telo i um ne bi dozvolili da ponovo izađem na teren - rekao je Rodžer Federer. 

Penzionerske dane Švajcarac koristi kako bi što više kupovao, a priznaje da ga je supruga Mirka zainteresovala i za šopingovanje. 

- Putovanja su, bez sumnje, najzanimljiviji deo sada. Moja supruga Mirka je oduvek elegantna, volela je automobile, satove i modu, to su joj bili hobiji, obožava da putuje. Mislim da me inspirisala da idem u muzeje, stičem nova poznanstva, budem otvoreniji u društvu - otkriva Švajcarac. 

Uvek aktuelna tema su rivalstva sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom. Priznaje Federer da i danas razmišlja o mečevima, ali da je svestan da se era velike trojke zavšila. 

- Da, pratim šta rade, gledam finala, pratim kada će se Rafael vratiti na teren ili Novak oboriti još jedan rekord. Sviđa mi se ovako, ali neću zanemariti svoj raspored da bih gledao tenis. Volim da vidim Novaka koji je pun snage, ali mi je žao što Nadal ne uspeva da se vrati. Nadam se da će biti spreman za leto - smatra Federer. 

Foto: profimedia

 

Švajcarac je prvi član velike trojke koji je otišao u penziju, a priznaje da je tako i trebalo da bude budući da je njegova karijera počela ranije nego Rafaelova i Novakova. 

- Kada sam stigao na ATP tur oni još uisu bili tu, sada su oni tu, a mene nema. Drago mi je što sam se prvi povukao, nadam se da će oni moći da igraju koliko sam i ja. Žao mi je i nije fer zbog onoga što se dešava Endiju Mareju i Rafaelu Nadalu sa povredama, ne znam koliko će još moći da se takmiče - objašnjava nekada prvi teniser sveta. 

Tokom oproštajnog turnira u Londonu na Lejver kupu natao je i dokumentarni film koji je ispratio poslednje profesionalne dane Rodžera Federera. Priznaje Švajcarac da je bio protiv toga, ali da je zbog porodice pristao. 

- Iskreno, nisam želeo to da radim, to mi je bilo kao da pišem knjigu, a to me nije zanimalo. Nisam spreman da pišem svoju priču, nikada nisam imao takvu ideju. Kada se približio kraj pred Lejver kup pitali su me da li bih voleo da to dokumentuju. Pristao sam za moju decu, prijatelje, tenisere, trenere, porodicu - podvukao je Federer. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija