• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: A.K.

04.03.2024

05:35

Da li ste iznenađeni? Oni imaju najviše pobeda protiv Novaka, Rafe i Rodžera

Shutterstock/Reuters

Tenis

Da li ste iznenađeni? Oni imaju najviše pobeda protiv Novaka, Rafe i Rodžera

Podeli vest

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer dominirali su zajedno teniskim terenima skoro dve decenije, pa je bio veliki podvig slaviti protiv trojice najboljih ikada.

Malo je tenisera koji mogu da se pohvale da su im poremetili planove, stali im na put do grend slem trofeja, mastersa ili obaranja nekog rekorda. Napravili smo listu 11 igrača koji su najviše pobeđivali Novaka, Rafu i Rodžera.

Četvorica su još aktivni, jedan se nada povratku, dok je ostalih šest već otišlo u penziju.

Foto: EPA-EFE/JOEL CARRETT

Endi Marej


Najviše pobeda protiv velike trojke ima Endi Marej, koji je najavio odlazak u penziju. Čak 30. Endi je pobedio čak u šest od prvih osam mečeva protiv Federera, ali je Rodžer ipak uspešniji u ukupnom skoru sa 14 trijumfa i 11 izgubljenih mečeva. Protiv Đokovića Marej ima skor 25:11, a protiv Nadala 17:7.
 

Foto: AP/Photo

Novak Đoković i Huan Martin del Potro

Huan Martin del Potro i Žo-Vilfred Conga imaju 17 pobeda protiv tri najbolja tenisera na svetu. Argentinca su uništile povrede, koje su mu okončale karijeru, da je bilo drugačije, Novaku, Rafi i Rodžeru bi bilo mnogo teže. Del Potro ima sedam pobeda protiv Federera uz 18 poraza, uključujući trijumf u finalu Ju-Es opena 2009. Protiv Rade ima skor 11:6, a dok Nole vodi protiv velikog prijatelja 16:4. Mada, najbolniji poraz za Novaka svakako je iz Rija 2016. godine sa Olimpijskih igara. 

Foto: Reuters

Žo Vilfred Conga

Isti broj pobeda 17 ima i nekada peti teniser sveta, sada u penziji, Žo-Vilfrid Conga.  Francuz je pobedio Federera u šest od njihovih 12 mečeva, dok protiv Đokovića ima skor 17:6, a protiv Nadala 10:4. Conga posebno pamti mečeve i potraze od Srbija, pa je pre nekoliko godina rekao da mu je naš teniser uništio karijeru. 

Foto: EPAIMAGES

Dominik Tim

Dominik Tim je deo mlađe garde, ali je uspeo da upiše 16 pobeda protiv tri velikana. Austrijanac ima pozitivan odnos pobeda i poraza protiv Federera - 5:2. Protiv Nadala Tim ima 9:6, od toga četiri trijumfa na šljaci, dok protiv Novaka ima skor 7:5.

Foto: Tanjug

Lejton Hjuit

Lejton Hjuit ima 14 pobeda u mečevi sa velikom trojkom. Dvostruki pobednik na grend slem turnirima najveći broj pobeda ostvario je protiv Federera, pošto je slavio u devet od 18 mečeva. Australijanac je imao skor od 7:4 protiv Nadala, dok je na sedam mečeva jendom pobedio Đokovića.

Tomaš Berdih ostvario je ukupno 13 pobeda protiv teniskih velikana. Jedino grend slem finale Čeh je izgubio od Rafe Nadala na Vimbldonu 2010. godine. Bio je to jedan od 20 poraza od Nadala, dok je Berdih u međusobnim duelima slavio četiri puta. Imao je i skor 25:3 protiv Đokovića, a imao više uspeha protiv Federera - 20:6.

Foto: Tanjug

Novak Đoković i Sten Vavrinka

Sten Vavrinka upisao je 12 pobeda protiv trojice velikana, i dalje igra pa ima šansu da popravi skor. Švajcarac može da se pohvali da je osvojio tri grend slema u vreme kada su žarili i palili  Nadal, Đoković i Marej.Vavrinka protiv Federera ima sko 23:3, protiv Nadala ima tri pobede , a 19 poraza. Skor protiv Đokovića je 21:6 za Srbin, ali četiri njegove pobede protiv Novaka bile su na grend slemovima.

Foto: profimedia

Novak Đoković i Endi Rodik

Endi Rodik je jedan od retkih na svetu koji ima pozitivan skor protiv najboljeg tenisera ikada Novaka Đokovića - 5:4. S druge strane, Nadal vodi protiv Amerikanca 7:3, kao i Federer i to ubedljivo - 21:3.

Foto: EPA Images

David Nalbandijan

Argentinac David Nalbandijan može da se hvali da je jedini teniser na svetu koji je pobedio svu trojicu velikana na istom turniru. Bilo je to 2007. godine na mastersu u Madridu, koji se igrao u dvoranskim uslovima. Nadala je pobedio u četvrtfinalu, Novaka u polufinalu, a Federera u finalu.

Pre toga bio je bolji od Arno Klemona, Tomaša Berdiha i zemljaka Huana Martina del Potra. Nalbandijan je pobeđivao "veliku trojku", ali ima negativan skor protiv Federera 11:8, Nadala 5:2, dok je sa Đokovićem igrao pet puta i samo jednom pobedio. 

Foto: REUTERS/Tony Obrien

David Ferer

U društvu od 11 igrača je i Španac David Ferer. Mada, nikada nije pobedio Rodžera Federera. Protiv njega je igrao 17 puta i svaki put bi izgubio. Ali, pet puta je savladao Đokovića, a ima 16 poraza, dok je statistika ubedljivo i na strani Rafe - 26:6. 

Foto: EPA

Aleksandar Zverev

Nemac Aleksandar Zverev može da popravi skoro protiv Srbina i Španca. Upisao je 11 pobeda protiv "velike trojke". Četiri protiv Federera s kim ima pozitiva skor - 4:3. U mečevima sa Đokovićem gubi 8:4, Nadal je pobedio tri puta, ali je izgubio sedam mečeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija