• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2024

08:34

Kakve reči Stena o Novaku, Federer će biti ljubomoran

Tanjug

Tenis

Kakve reči Stena o Novaku, Federer će biti ljubomoran

Podeli vest

Švajcarski teniser Sten Vavrinka prokomentarisao je "veliku trojku": Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Analizirao je igre verovatno najboljih tenisera ikada, pa kaže da Srbin, Švajcarac i Španac imaju različit stil. Zna Sten o čemu priča, protiv Đokovića ima skor 21:6, Nadala 19:3, a zemljaka Federera 23:3.

- Rafa je levoruk, partije sa njim su izuzetno teške, naporno je i psihološki i fizički igrati protiv njega. Rožer je veoma brz, kada igraš sa njim osećaš se neprijatno na terenu. Novak je perfektan teniser, zbog načina na koji igra. Pobeđivao sam ih više puta, ali sam gubio još više. Za mene je to uvek bila dobra šansa da igram protiv najboljih tenisera u istoriji. Čak i kada sam gubio, uvek je to bio izazov za mene. Uvek je specijalno igrati protiv njih - istakao je Vavrinka.

Sten je tek sa 29 godina osvojio svoju prvu grend slem titulu.

- To zavisi od igrača, od njegove ličnosti. Na primer, Karlos Alkaraz je već osvojio gren slem, bio je prvi na svetu.  Janik Siner je sada osvojio veliki trofej. Uživam što i dalje igram protiv tenisera raznih generacija i različitog stila. Srećan sam što mogu to da proživljavam i očekuje da uspem i da pobednim nekoga iz nove generacije.

Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Sten Vavrinka

 

Ima i zlatnu medalju u dublu sa Federerom, kao i osvojen Dejvis kup.

- Kada sam bio tinejdžer nikada nisam mislio da ću biti sposoban da osvojim sve što sam osvojio. Nikada nisam ni mislio da ću igrati tenis sa 38 ili 39 godina. Uvek sam živeo impulsivno i pokušavao sam da svakog dana budem sve bolji teniser. Trudio sam se da stalno napredujem i vidim dokle mogu da stignem. Nisam želeo da se jednog dana kajem što nisam dao sve od sebe.

Inače, Sten je nedavno gledao košarkaše Partizana koji su gostovali Monaku u 24. kolu Evrolige. Sedeo je iza generalnog menaždera kluba koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Saša Obradović, Oleksija Jefimova. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17