• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2024

07:11

Siner jasan: Učio sam od velike trojke, ali najviše ličim na Novaka!

EPAIMAGES

Tenis

Siner jasan: Učio sam od velike trojke, ali najviše ličim na Novaka!

Podeli vest

Srećan sam što sam u njihovo vreme počeo da igram, koristio sam vreme provedeno uz Rodžera, Rafu i Noleta, poručuje mladi Italijan.

Režirao je Janik Siner veliko iznenađenje pošto je postao šampion Australijan opena. Mladi Italijan briljirao je u Melburnu, savladao Novaka Đokovića u polufinalu, a potom u borbi za pehar bio bolji od Danila Medvedeva. 

Očekivano, Janik Siner nakon prve grend slem titule privlači najviše pažnje i sada je on favorit da prekine dominaciju Novaka Đokovića. Španska "Marka" nije gubila vreme već je odmah nakon Australijan opena razgovarala sa Italijanom o brojnim temama, jedna od njih bila je i popularna velika trojka. 

– Trudio sam se maksimalno da učim od sve trojice ali najviše podsećam na Novaka Đokovića! Obojica igramo na osnovnoj liniji, volimo i mreži, slično otklizavamo... Osećam se srećnim što sam počeo karijeru u njihovo vreme. Rodžer nije više aktivan, ali kada je bio na turu pokušavao sam da gledam šta radi u teretani i slično. Niko nije osvojio grend slem trofeja koliko oni i zato sam koristio vreme uz njih - rekao je Janik Siner za "Marku". 

Budući da na zapadu jedva čekaju kraj ere Novaka Đokovića, španski novinari pitali su ga da li je trofej u Melburnu početak ere Karlosa Alkaraza i Janika Sinera. Ipak, Italijan je ostao suzdržan. 

- Ima još odličnih tenisera. Tu su Medvedev, Zverev… Tačno je da smo Karlos i ja najmlađi, zajedno sa Runeom. Lepo je što ne igramo isto, zato će budućnost biti interesantna - rekao je Italijan, a potom otkrio kako su izgledali dani nakon trijumfa u Melburnu. 

Foto: EPAIMAGES

 

- Još nisam video roditelje od trijumfa u Melburnu. Prvo sam išao u Rim i tamo proveo dva dana. To je bio moj jedini odmor, čak i dok sam bio tamo išao sam u teretanu kako ne bih izgubio fizičku spremu. Cilj je da sledeće nedelje u Roterdamu igram maksimalno. 

Dodaje Siner da nikada nije bio nervozan, a da mu mečevi protiv iskusnijih tenisera najviše znače u napretku. 

- Kada sam imao 6-7 godina, nervirao sam se, ali ne mnogo. Uvek sam bio smiren, jedino se ljutim kada se osećam umornim. Kontrolišem glavu dobro a u tome sam mnogo napredovao u poslednje dve godine. Mozak je jedino što može da se kontroliše i dobro se osećam. Volim da igram protiv starijih od sebe, tako se najviše uči. Igrao sam juniorske turnire do 15. godine, a onda prešao na fjučerse kako bih naučio da se nosim u teškim momentima. 

Nije tajna da ima visoke ciljeve u budućnosti, a jasno je da je glavni prvo mesto na ATP listi. 

– Ostala su još tri gren slema u ovoj godini i želim da nadmašim moje rezultate iz prošle. Na Vimbldonu sam došao do polufinala i neće biti lako nadmašiti to. Na Rolan Garos sam ispao u drugom kolu a na Ju-Es openu u osmini finala. Ima tu još važnih turnira, kao Indijan Vels i Majami, sezona na šljaci… Sada sam četvrti na svetu, a put do prvog mesta vodi preko trećeg i četvrtog. Idem korak po korak - poručuje Janik SIner. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija