• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.02.2024

13:45

Zbog njega Novak ima noćne more! On je Sinerovo oružje protiv Đokovića!

EPAIMAGES

Tenis

Zbog njega Novak ima noćne more! On je Sinerovo oružje protiv Đokovića!

Podeli vest

Simone Vanjoci, trener Janika Sinera, bio je kec u rukavu mladog Italijana u meču polufinala Australijan opena.

Radi se o treneru koji zna kako da pobedi srpskog tenisera. Daren Kejhil i Simone Vanjoci,
treneri Janika Sinera, izabrani su za najbolje u 2023. godini. To se nije dopalo Novaku Đokoviću s obzirom na to da je on sa Goranom Ivaniševićem tokom prošle sezone podigao tri grend slema, Završni masters i godinu završio na prvom mestu.

Ali, Vanjoci i Kejhil su u Australiji potvrdili da ATP  nije pogrešio u izboru. Posebno se to odnosi na Italijana kome ovo nije bila prva pobeda protiv Srbina, koji ga je možda malo i motivisao zajedljivim komentarom. Slast trijumfa protiv Novaka osetio je i pre pet godina, kada je pod njegovom trenerskom palicom eksplodirao Marko Čekinato. Sa njima je tada radio i kondicioni trener Umberto Ferara, koji je danas u timu novog šampiona Australijan opena.

 

Foto: EPAIMAGES

Simone Vanjoci i Umberto Ferara

 

 

Sicilijanac je 2018. godine u četvrtfinalu Rolan Garosa šokirao Novaka Đokovića.  Italijanski teniser tada je pobedio našeg teniser  sa 6:3, 7:6, 1:6, 7:6 i nakon duela koji je trajao skoro tri i po sata, momak iz Palerma je zaplakao od sreće.

Čekinaro i Vanjoci su srađivali od 2016. godine, a Sicilijanac je od 180. mesta na ATP listi stigao do 16. pozicije i polufinala Rolan Garosa nakon pomenute pobede protiv Srbina.  Pokazao je tada da zna šta radi, a sad već možemo da kažemo da Nole zbog njega ima noćne more. Pet godina kasnije italijanski trener do velikog uspeha i pobeda protiv najboljeg tenisera ikada vodi mladog 22-godišnjeg  Sinera.  Čini se da niko ne može da zaustavi Srbina kao on. Siner je pre trijumfa u Melburnu slavio protiv Đokovića najpre tokom Završnog mastersa, pa u polufinalu Dejvis kupa na kraju prošle sezone. Bio je blizu trijumfa nad Đokovićem i u četvrtfinalu Vimbldona 2022. godine, ali je srpski teniser napravio čudesan preokret. 

 

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner i Novak Đoković

 

Vonjaci je mlad trener, ima 41 godinu pa je ovo tek početak slavnih trenerskih dana, ne sumnjamo da će grend slem u Australiji biti samo prvi. Od Sinera je napravio remek delo. Ume što mnogi drugi ne znaju, kako da pronađe taktiku da se pobedi Đoković. Uspeo je sa Čekinatom, a sa Sinerom je otišao korak dalje. Pored Čekinata trenirao je i Stefana Travagliju, koji je pod njegovom trenerskom palicom došao do 60. pozicije na ATP listi.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija