• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.02.2024

07:59

Digli se Novakovi mrzitelji sa svih strana, sad će da čupaju kosu!

Tanjug

Novak Đoković

Digli se Novakovi mrzitelji sa svih strana, sad će da čupaju kosu!

Podeli vest

Prva grend slem titula u sezoni ove godine je izmakla Novaku Đokoviću, ali to ne znači da neće imati maestralnu godinu.

Eliminsan je posle četiri titule u nizu osvojene u Melburnu u polufinalu Australijan opena od Janika Sinera, koji je kasnije trijumfovao u Melburnu pošto je pobedio  Danila Medvedev. 

Propao je plan Novaku da se domogne Zlatnog  ili Kalendarskog slema, ali su i dalje u igri još tri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Nije malo onih koji kažu da je poraz u Melburnu najava kraja dominacije našeg tenisera, pa je pravo vreme da se malo vratimo u prošlost i prisetimo se kakve su mu od 2011. bile sezone koje nije počeo pokoravanjem Australije. Samo tokom jedne sezone, 2017. godine, kada nije pobedio u Australiji, nije uspeo da osvoji najveći trofej.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Pre tačno 10 godina, kada je ispao u četvrtfinalu od Stana Vavrinke, osvojio je Vimbldon, igrao finale Rolan Garosa, a pobedio je i na četiri mastersa: Indijan Vels, Majami, Rim, Pariz, ATP 500 turnir u Pekingu i Završni masters. Tri godine kasnije, 2017. kada ga je u drugoj rundi zaustavio Denis Istomin, nije osvojio nijednu grend slem titulu. Ali, moramo da podsetimo da je te sezone imao povredu lakta. Bila je to Novakova najgora sezona u karijeri, osvojio je samo dve titule, a zbog povrede se nakon Vimbldona nije vraćao na teren.

Naredne godine kada je u četvrtfinalu poražen od Korejca Čunga, podigao je pehare na Vimbldonu i Ju-Es openu uz titule na mastersima u Šangaju i Sinsinatiju.

 

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Znamo da Đoković nije igrao u Australiji 2022. jer su ga deportovali pošto nije vakvcinisan protiv korone, a nije igrao ni na Ju-Es openu, jer iz istog nije mogao da uđe u Ameriku. Ipak, osvojio je Vimbldon, masters u Rimu i Završni masters, kao i turnire u Astani i Tel Avivu.

Jasno je da to što ove godine nije osvojio trofej u Melbrunu, ne znači da u nastavku takmičarske godine neće nizati pobede i trofeje. Naprotiv. Videli smo da samo jedne godine, kada nije sezonu počinjao ostvaranjem šampanjca u Melburnu, 2017. zbog povrede lakta, nije osvojio barem jedan slem. Nadamo se da će se srpski teniser samo razgoropaditi posle kiksa na omiljenom grend slemu i do kraja godine odbraniti trofeje u Parizu i Njujorku, osvojiti Vimbldon i isponiti san, domoći se zlata na Olimpijskim igrama i pokazati da još nije vreme da se "kralj" povuče.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija