• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.01.2024

06:14

U inat hejterima! Đoković će osvojiti 30 grend slemova

profimedia

Novak Đoković

U inat hejterima! Đoković će osvojiti 30 grend slemova

Podeli vest

Novak Đoković nije uspeo na Australijan openu da se domogne 25. grend slema, ali poznati srpski trener Bogdan Obradović veruje da ćemo se još radovati trofejima našeg asa.

Nekadašnji selektor Dejvis kup tima veruje da prvi teniser sveta, koji je u Melburnu eliminisan u polufinalu, do kraja karijere može da osvoji barem još šest slemova. Iako već sada stručnjaci pričaju da je kraj Novakove dominacije, Obradović veruje da naš teniser još nije rekao sve što želi na teniskom terenu.

- Mislim da je Novak odavno prevazišao i svoje lične snove, nakon svih rekorda koje postigao i titula koje je osvojio. On nema više snage da o tome razmišlja. Nekako i dalje imam broj od 30 grend slemova da će Novak osvojiti, bez obzira na ovo u Melburnu - kazao je za K1 Bogdan Obradović i dodao da Đoković sigurno može još da igra jer iako mu je 36 godina, njegovo telo je "mnogo mlađe", što se sigurno neće dopasti konkurenciji koja jedva čeka da vidi Novaka u penziji.

 

Foto: Informer

Bogdan Obradović ne sumnja u Novaka Đoković

 

Titulu u Melburnu je osvojio Janaik Siner, pa ceo teniski svet bruji o smeni generacija. 

- Mi smo uvek sigurni da će Novak Đoković osvojiti svaki turnir. Čestitamo mu na impresivnom dostignuću - 410 nedelja na prvom mestu ATP liste, dok je Federer dostigao 310 nedelja. Ovo je retko viđeno u svetu sporta, da trojica igrača vladaju skoro dve decenije i da zajedno osvoje gotovo 90 odsto titula. S druge strane, primetno je da dolazi do smene generacija, jer su se pojavili mnogi mladi igrači koji su sazreli da pokažu da, kada im se pruži prilika, mogu da osvoje značajne turnire. To je trenutno ono što se dešava u tenisu - nova generacija mladih talenata preuzima primat i aktivno se bori za vrhunske rezultate. I to će se jednog dana završiti, Novak će otići u penziju. Ovo što Novak prenosi mlađim generacijama i podiže na neki način standarde njihove igre, će doprineti popularnosti tenisa globalno.

 

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Srpski trener ističe ko će u narednom periodi biti u prvom planu.

- Zverev je dobro odigrao u Australiji, pa Medvedev, Siner, Alkaraz... Sa te strane, polako se oni ređaju iza Novaka, što za njega sigurno i predstavlja pritisak. Kada pogledamo prvih top 20, svi oni mogu svašta da naprave u budućnosti.

Odgovarajući na pitanje ko će se boriti za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, Obradović je rekao da je to Đokovićev san i dodao da je to sa jedne strane dobro kao motivacija, a i predstavlja veliki pritisak za srpskog tenisera.

- Osvojio je na OI u Pekingu 2008. bronzanu medalju, ali to Novaka sigurno ne zadovoljava. Njemu vreme teče i Đoković je svestan toga da će sledeće OI biti za četiri godine kada će on imati više od 40 godina. Pod znakom pitanja je kako će njegovo telo izgledati u tom trenutku. Jeste ovo nekako "poslednji voz" i prava šansa da osvoji zlatnu medalju - izjavio je Obradović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija